avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate razzystefan

Activitate razzystefan

A incercat cineva aceasta solutie?
LucaAndreea a scris:

Din pacate nu exista o metoda legala de a urmari astfel de sume, intrucat nu exista un cont bancar ce poate fi umarit, practic acele sume sunt in numerar si au un destinatar, altul decat persoana urmarita. Mai mult decat atat, nu cred ca un executor judecatoresc are cadrul legislativ pentru a solicita unor astfel de companii de servicii, sa efectueze o poprire.

Dar persoana respectiva incaseaza in nume propriu sume de bani ce i se cuvin, sume din care putem recupera prejudiciul. As dori sa stiu daca a incercat cineva sa puna acest gen de poprire?

Sumele de bani sunt ridicate cu CI, astfel ca este inregistrat in sistem inainte de a primii banii si intrun fel ar putea sa i se confiste aceste sume pana cand se stinge datoria.

Daca m-ati putea ajuta cu dobanzile legale pe cei 3 ani , v-as fi recunoscator!

O duminica placuta!
Buna ziua

De curand am catigat un proces si am de recuperat o importanta suma de bani de la o persoana. Inca aceasta nu prea foloseste conturile bancare pe care le detine, nu are serviciu, insa primeste / trimite bani prin serviciile money gram si/sau western union.

Putem pune poprire ( cu datele de identificare ale acestuia) pt recuperarea sumei cand trimite sau primeste bani prin cele 2 servicii?

Totodata ma puteti ajuta cu dobanda legala la suma de recuperat din 2013, 2014 si 2015?

Multumesc anticipat!
Buna ziua

Am o intrebare pt dv. Urmeaza sa ne cununam civil si am vrea ca sotia sa isi pastreze acelasi nume, pt a nu fi nevoita sa isi schimbe actele (Ex CI, Permis de conducere etc)

Acest lucru e posibil?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
ynocentta a scris:

In solutionarea plangerii,pentru incadrarea faptelor,este obligatoriu ca partile sa fie audiate de catre organul de cercetare penala
Termenul de solutionare nu este legal prevazut, fiind conditionat de bagajul de activitate al organului de cercetare penala ,de cauzele aflate deja in cerccetare,de complexitatea setei,de numarul de persoane necesar de audiat,de interesul tuturor partilor si de alti factori independenti de vointa partilor

Buna
Momentan nu a fost audiat nimeni, trebuie sa il rog sa ma audieze ca sa nu intram in luna 3.
In cazul dosarului meu sunt de audiat 3 pers- eu, el si sotia lui - si apoi trimis la parchet.

Ma va audia la cerere?
Multumesc
Buna seara
Am depus personal la parchet o plangere pt fals, uz de fals, inselaciune, evaziune fiscala si amenintari. Saptamana trecuta am fost la parchet pt ca nu am primit niciun raspuns si am aflat ca a fost trimisa la Politia sect 4, am fost si la cei din urma a2a zi si am aflat ca a ajuns in final pt ancheta la sectia 16 la departamentul inselaciuni.

Ieri am fost la sectia 16 si cu greu am aflat nr dosarului de ancheta si cine se ocupa de el. Incerc zilele urmatoare sa iau legatuar cu aceasta persoana pt a depune noi probe si a fi audiat in prezenta unui avocat.

Credeti ca ma va audia la cerere? Daca da atunci il va audia si pe inculpat in scurt timp si va trimite dosarul inapoi la parchet?

Ideea e ca saptamana viitoare se implinesc 2 luni de cand am depus plangerea la parchet, e de inteles sa mai intarzie o sapt doua... dar niciun telefon, scrisoare nimic.

Multumesc anticipat
As vrea sa va mai intreb daca renunt la serviciile acestui avocat si se ajunge in instanta cu reclamatul, voi putea recupera si cei 1200 ron din primul contract?
Buna seara
Am depus o plangere personal la parchet S4 pe 17 oct. Am considerat ca va fi nevoie de un avocat care sa ma asiste la audieri la politie si parchet.

Am semnat primul contract pe 4 noiemb pt 1200 ron achitati in prezent. Acesta a venit cu mine la audierea la sectia de politie 16, si apoi a spus sa asteptam. Implicit nu a mai facut nimic.

Am primit un raspuns negativ la o alta plangere depusa de mine in trecut, tot personal la sectia 16(aceleasi fapte reclamate ca in plangerea de la parchet insa ancheta se nea cu plangerea de la parchet, pt a nu mai pierde luni de zile). Adica ancheta a fost facuta prost si m-au indrumat la un proces civil desi am demonstrat fals si uz de fals inselaciune si evaziune fiscala. Am contestat ancheta la parchet pe 20 noiemb.

Am mers personal la parchet sa aflu nr de inregistrare si situatia plangerii din 17 oct, cu acel nr l-am sunat si am mers la politia S4 unde am aflat ca a fost trimisa la sectia 16, avocatul spunand ca nu mai mergem ca nu mai are rost.

Azi ne-am intalnit la birou si mai zis sa depun o noua plangere la parchet S3 si mi-a intocmit un nou contract si un nou onorariu de 12 mil + 10% onorariu de succes. Adica sa o luam de la capat si sa mint la audieri ca am depus eu o plangere normala...

A procedat corect? Intrun fel m-a cam obligat sa il semnez , spunand ca asa trebuie sa procedam, ca vechea plangere va avea raspuns negativ 90%, desi clar nu stim stadiul si nu am primit raspuns oficial de la parchet.

Ce sfaturi imi puteti da? Daca nu platesc noul contract se anuleaza de la sine?

Vechiul contract e inca activ pt ca nu m-a reprezentat la parchet , pt ca nu a fost nevoie si nici nu am primit inca vreun raspuns scris.

Multumesc
Buna seara

Imi puteti spune daca o persoana este blestemata la telefon, sms sau fata in fata este o calomnie, injurie etc? multumesc
ynocentta a scris:

In situatia in care furnizorul de utilitati a declinat competenta de recuperare debit in favoarea firmei de colectari,pentru preintampinarea executari silite achitati suma la firma colectoare
Daca firma de colectare a desfasurat acte si actiuni,respectiv ati primit somatie de plata,va trebui sa achitati si costuri aferente

Multumesc insa e ciudata situatia si nu stiu care e solutia cea mai buna, tinand cont ca nu am reusit sa iau legatura cu Coface, iar cei de la cez mi-au spus abia acum...