avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate Roly

Activitate Roly

Amenda rovi gneta
Legea spune " că amenda se prescrie după 4 luni iar înștiințarea cu procesul verbal trebuie să ajungă în cutia poștală în două luni.."Ce trebuie făcut dacă înștiințarea ă venit după cele două luni conf ligii..
Mai este valabil PV de contravenție..?
Răspuns la discuția intabulare constructie noua
Există o lege încă din 1994 care obligă primaria ca la finalul lucrării să vină și să verifice dacă construcția noua se încadrează în prevederile autorizației de construire și să emită un P-V de recepție...și asta în interiorul perioadei de valabilitate a autorizației ori primăria tocmai acest lucru nu l-au făcut...iar acum spun că e prea târziu și nu se mai poate...și că așa va rămâne...Eu nu pot să cred acest lucru și de aceea am apelat la bunăvoința d-voastra sperând să găsesc calea de ieșire din impas..
Vă mulțumesc pt efort și rămân în așteptare
Cu respect
Roly

Aveți o dovada ca le-ați cerut intocmirea p-v?

Răspuns la discuția intabulare constructie noua
Certificatul (sau procesul verbal ) de receptie se face la finalul lucrarii in urma verificării încadrării lucrării în prevederile autorizație...primaria era obligată de lege să faca recepția dar nu a facut-o... iar eu nu am stiut de ea..In autorizație scria doar să anunț finalizarea lucrărilor pt a-mi calculeze impozitul... și asta am făcut..dar P-V de recepție care trebuia făcut de primarie pâna la expirarea valabilitații autorizatiei, nu au venit și nu au făcut... acum fiind prea târziu! Consecința este că nici intabularea nu mai poate fi facuta și nici alte autorizații nu mai pot obține.. Nu caut vinovati ci doar o cale de ieșire din această situație neplăcută și în care mai sunt mulți alții cu aceeași problemă...
Multe mulțumiri și o speranță..
Cu respect Roly
in 2003 am cumparat un teren si o casa care avea cadastru iar eu am facut intabularea proprietatii si cred ca eram in legalitate.. In 2006 am construit in completarea casei vechi o camera, o magazie si o terasa dechisa cu autorizatie de la primarie. In autorizatie sa preciza ca trebuie sa anunt finalizarea lucrarii pt recalcularea impozitului ceace am si facut......insa nu se pomenea nimic de certificatul de receptie care era obligatoriu din 1994 si care a ramas nefacut . Lipsa lui ma impiedica acum sa obtin o noua autorizatie de constructie dar si sa intabulez constructia noua..Primaria spune ca acum nu se mai poate face nimic si ca asa va ramane ....lucru inaceptabil --Va rog pe d-voastra sa-mi aratati calea de a iesi din acest impas.
va multumesc cu tot respectul
Ce este aceasta..? Este vorba de o suprafață de teren aflata în proprietatea mea , care are nr. cadastral și intabulare, și care cu mult timp în urma și înainte de a fi eu proprietar a aparținut părinților vecinului meu. Acum vecinul ,a început la judecatorie o -acțiune în constatare - pt acel teren..ce înseamnă acest lucru și ce consecințe poate avea...?
Va mulțumesc!
Scurt - Luna iulie vandut ap Buc. Noul prop taiat cablu . Eu am anuntat rcs-rds care a trimes o echipa sa constatate in 30-iulie 2013 apoi m-am deplasat la casierie sa platesc si sa reziliez contractul.... imposibil pt ca deja se emisese o alta factura pe luna urmatoare... si de atunci acest lucru se tot repeta cu toate interventiile si incercarile mele de a plati. Operatoarea mi-a spus ca daca platesc sistemul va genera automat o factura de rebransare( unde ? pe un cablu taiat?) si una de abonament motiv pt care tot nu pot sa depun cerere de rezilire..- Intre timp m-am mutat din Buc undeva in tara si-mi e cu atat mai greu sa ajung in Buc acest lucru insemnand cheltuieri suplimentare.. CE SA FAC ?? Daca ii ignor de acum inainte ce consecinte pot avea? In fata" politicii" acestei firme buna mea intentie de om cinstit si corect nu mai valoreaza nimic.. Dorec doar un sfat demn de urmat ! Multumesc!