avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare constructie noua
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare constructie noua

in 2003 am cumparat un teren si o casa care avea cadastru iar eu am facut intabularea proprietatii si cred ca eram in legalitate.. In 2006 am construit in completarea casei vechi o camera, o magazie si o terasa dechisa cu autorizatie de la primarie. In autorizatie sa preciza ca trebuie sa anunt finalizarea lucrarii pt recalcularea impozitului ceace am si facut......insa nu se pomenea nimic de certificatul de receptie care era obligatoriu din 1994 si care a ramas nefacut . Lipsa lui ma impiedica acum sa obtin o noua autorizatie de constructie dar si sa intabulez constructia noua..Primaria spune ca acum nu se mai poate face nimic si ca asa va ramane ....lucru inaceptabil --Va rog pe d-voastra sa-mi aratati calea de a iesi din acest impas.
va multumesc cu tot respectul
Cel mai recent răspuns: Roly , utilizator 18:27, 1 Decembrie 2017
Cine trebuia sa va dea acel certificat de recepție? Obtineti-I acum și depuneți dosarul pt.impozitare.
Certificatul (sau procesul verbal ) de receptie se face la finalul lucrarii in urma verificării încadrării lucrării în prevederile autorizație...primaria era obligată de lege să faca recepția dar nu a facut-o... iar eu nu am stiut de ea..In autorizație scria doar să anunț finalizarea lucrărilor pt a-mi calculeze impozitul... și asta am făcut..dar P-V de recepție care trebuia făcut de primarie pâna la expirarea valabilitații autorizatiei, nu au venit și nu au făcut... acum fiind prea târziu! Consecința este că nici intabularea nu mai poate fi facuta și nici alte autorizații nu mai pot obține.. Nu caut vinovati ci doar o cale de ieșire din această situație neplăcută și în care mai sunt mulți alții cu aceeași problemă...
Multe mulțumiri și o speranță..
Cu respect Roly
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Roly, utilizator
Aveți o dovada ca le-ați cerut intocmirea p-v?
Există o lege încă din 1994 care obligă primaria ca la finalul lucrării să vină și să verifice dacă construcția noua se încadrează în prevederile autorizației de construire și să emită un P-V de recepție...și asta în interiorul perioadei de valabilitate a autorizației ori primăria tocmai acest lucru nu l-au făcut...iar acum spun că e prea târziu și nu se mai poate...și că așa va rămâne...Eu nu pot să cred acest lucru și de aceea am apelat la bunăvoința d-voastra sperând să găsesc calea de ieșire din impas..
Vă mulțumesc pt efort și rămân în așteptare
Cu respect
Roly

Aveți o dovada ca le-ați cerut intocmirea p-v?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie lucrare casa Constantin70 Constantin70 Care e procedura pentru a obtine o recepte lucrare finala casa avand in vedere ca fata de constructia initiala din autorizate am adaugat un hol de 2m2 atasat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de receptie finala valerica1955 valerica1955 mi-am ridicat o casa cu demisol, P+E , cine si ce verifica pentru a incheia acest document(proces verbal de receptie finala ? (vezi toată discuția)
Obtinere proces verbal receptie finala casa mitrelcatalin mitrelcatalin Buna seara , M-ar interesa daca mapoate sfatui cineva cum trebuie sa procedez pentru obtinerea procesului de receptie finala pentru o casa nou construita . In ... (vezi toată discuția)