Sunt in discutii pentru a cumpara un apartament cu bani cash, fara credit.
Am fost cu proprietarul la notar si am convenit sa dau un avans de 500 eur si restul banilor la semnarea contractului prin semnarea unei promisiuni scrise cu anumite clauze.
Cei de la notariat au obtinut extrasul de carte funciara insa la sectiunea Sarcini era trecut "credit legal -numele fostului proprietar si suma tranzactiei".
Actualul proprietar zice ca are ordinul de plata pt acea tranzactie si transferul s-a facut in acel moment. Acest lucru este specificat si in vechiul contract v-c.
Cei de la notariat spun ca ar fi o greseala de la cadastru, din sistem(cica ar fi uitat sa stearga din sistem) si au specificat ca in 3 zile vor remedia greseala si vor obtine alt extras de carte funciara.
Este posibil asa ceva? Ar trebui sa ma ingrijorez?
El a venit cu propunerea ca data cererii de incetare sa fie aceeasi cu data inceperii contractului. Nu se pune problema sa le cer salariu.
Sunt foarte sigur ca asa s-a intamplat, nu am ajuns la varsta in care sa uit ce am facut cu o zi inainte. :)
Plus ca nu am fost acuzat de catre angajator ca as fi semnat contractul si as fi uitat acest lucru.
Multumesc de informatii.
Nu o sa semnez nici o cerere si o sa-l las sa rezolve singur problema.
Am fost la interviu la firma respectiva, mi-au facut o oferta verbala (nu scrisa) apoi am stabilit ca voi semna cu ei incepand cu o anumita data, nu am dat nici o semnatura pe nici un act ci doar niste copii dupa acte de studii.
Intre timp am primit o oferta mai buna si am acceptat-o pe aceasta din urma.
Se pare ca primul angajator s-a grabit si a inregistrat un contract de munca ce nu a fost semnat de mine.
Iar acum imi cere sa semnez o cerere de incetare a contractului.
Se poate inregistra un contract de munca fara semnatura mea(eu fiind persoana fizica) la ITM prin Revisal?
Am fost instiintat de catre un angajator ca trebuie sa semnez cererea de incetare a contractului de munca. Un contract de munca ce nu a fost semnat de mine. Plus ca am primit si un raport de inregistrare la ITM.
Are valoare acel contract?
Proprietarul apartamentului pe care vreau sa-l cumpar are dubla cetatenie, romano-franceza. Este stabilit acolo de prin '92 iar intabularea imobilului a fost facuta in 2010, nu am o explicatie plauzibila de ce a fost facuta in anul acela.
Este posibil ca cetateanul respectiv sa faca un credit in Franta si sa puna ipoteca pe apartamentul din Romania?
Se poate verifica acest lucru?
Nu vreau sa ma trezesc dupa 6 luni ca vine statul francez si imi scoate la vanzare apartamentul.