avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate jujica

Activitate jujica

Buna ziua
Daca societatea a avut activitatea intrerupta , somaj tehnic stare de urgenta pana in luna iulie si in continuare a solicitat 41.2 % conform OG 92, iar acum este in imposibilitate de plata salarii, neavand incasari , mai poate beneficia pana la sfarsitul anului de somaj tehnic?
Multumesc
Reducerea posturilor din organigrama înseamnă tot concediere și tot preaviz plătit de angajator, nu ne rămâne alta soluție decât insolventa?!

Aurel Fleancu a scris:

Certificatul de la camera de comert nu va ajuta.
Este vorba de reducerea activitatii cea ce poate conduce la reducerea posturilor din organigrama.

Bună ziua
Va rog frumos, pentru un complex balnear cu hotel, restaurant și baza de tratament, avem angajații în șomaj tehnic de urgență până la 14.05, in continuare nu avem resurse financiare de susținere a tuturor angajaților.
Se dorește o reducere a forței de muncă cu până la 70%, dar nu găsim decât procedura concedierii colective, ceea ce înseamnă plătirea preavizului și noi nu avem cum.
Căutăm o procedura prin care din 15 .05 sa putem reduce activitatea pana la 70%, am obținut certificatul albastru pentru situații de urgență, însă nu cred că se mai justifică.
Daca solicitam de la camera de comerț un certificat de forță majoră, ne putem suspenda salariații și după 14.05, fara preaviz și pe ce durata?!
Starea de forță majoră nu putem ști cât durează, nu avem rezervări, cele avute înaintea pandemiei au fost anulate, pur și simplu nu ne putem descurca .
Mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția tichete cadou
Ma poate ajuta cineva?
Discuție tichete cadou
Buna ziua
Va rog frumos, am o nelamurire legata de tiochetele cadou. Suntem un hotel si nu acceptam la plata pachetelor de odihna/ tratament, tichete cadou. Emitentul de tichete, imi aga pe gat un contract pentru acceptare la plata/ afiliat finnd si acolo mentioneaza ca tichetele cadou see utilizeaza si in plata serviciilor.
Legea 165 a tichetelor nu e foarte clara.
O SOCIETATE CU caen 5510 , HOTEL, POATE CALIFICA LA LOCUL DE MUNCA UN ANGAJAT IN MESERIA DE BUCATAR SAU OSPATAR?
Art. 52. [suspendarea din initiativa angajatorului]
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii [declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 261/2016];
Data de nastere era data la care inceta de drept cim, nu?
Multumesc frumos, insa ce se intampla cu perioada cuprinsa intre data nasterii angajatului ( este administratorul srl:magic: !!!), data la care cim trebuia sa inceteze de drept , asta prin 12.2014 , data cand a primit Decizia , prin 02.2015 si data actuala cand se va inceta cim, asa cum mi-ati sugerat 55.c?
Da
- pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare
realizez ca trebuia incetat CIm la data la care indeplinea conditiile de varsta, insa nu am procedat asa, acum ce pot face , functia angajatului este administrator si neaparat trebuie un alt CIM,#-o; acum in baza carui art ii incetez CIM initial?