avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate tomacorneljenica

Activitate tomacorneljenica

Am rugamintea sa-mi spuna cineva care este baza legala pentru plata pensiei alimentare in urmatorul caz:
Am un angajat care plateste pensie alimentara unui "copil" nascut in anul 1977, care este incadrat in grad de handicap cu deficienta functionala "grava - cu asistent personal - permanent". Decizia instantei spune: "Mentine obligatia de intretinere stabilita in sarcina paratului pentru reclamantul ..., incepand cu data introducerii actiunii si pana la incetarea starii de nevoie, la un procent de 25% din venitul lunar incasat de parat".
Ce inseamna "incetarea starii de nevoie"?
Copilul este trecut de 18 ani şi are o decizie de a primi "pensie alimentară până la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani". A terminat liceul, dar nu mai este înscrisă la nici o formă de învăţământ.
Întrebare:
1. Se poate sista pensia alimentară conform deciziei mai sus mentionată?
2. Ce forme de învăţământ poate continua pentru a primi pensie alimentară? Dacă este la învăţământ cu frecvenţă redusă sau la fără frecvenţă?
3. În cazul în care anul acesta stă acasă, iar la anul se înscrie la facultate cum se procedează?
Este obligatoriu plata fondului de rulment?
Daca da, care este baza legala? ( lege, art., al.)
Multumesc !
Aș dori să știu dacă este constituțional:
Art.853 alin 1 din Legea codului de procedură civilă spune:
Art. 853. - (1) Un exemplar de pe actul de adjudecare se va preda adjudecatarului spre a-i servi ca titlu de proprietate, iar altul va fi comunicat din oficiu biroului de cadastru si publicitate imobiliara pentru inscrierea provizorie in cartea funciara a dreptului de proprietate al adjudecatarului, pe cheltuiala acestuia

Totuși titlul de proprietate poate fi contestat timp de o lună conform:
Art. 854. - (1) In termen de o luna de la data inscrierii provizorii in cartea funciara, debitorul sau tertul dobanditor, creditorii urmaritori si orice alta persoana interesata, dupa mentiunile cartilor funciare, vor putea ataca actul de adjudecare pe cale de contestatie la executare. Instanta de executare poate suspenda eliberarea sau, dupa caz, distribuirea sumelor rezultate din urmarirea silita a imobilului adjudecat. In cazul in care cererea de suspendare este formulata de debitor sau tertul dobanditor, acesta este obligat la plata cautiunii in conditiile art. 718 alin. (2).

De ce nu se contestă doar procesul-verbal de licitație, iar în momentul când achiți prețul imobilului și ți se înmânează actul de adjudecare să devii proprietar și să faci actele definitive la cadastru?
Cui mă pot adresa pentru neimplicarea în favoarea adjudecatarului a executorului judecătoresc?