avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am rugamintea sa-mi spuna cineva care este baza legala pentru plata pensiei alimentare in urmatorul caz:
Am un angajat care plateste pensie alimentara unui "copil" nascut in anul 1977, care este incadrat in grad de handicap cu deficienta functionala "grava - cu asistent personal - permanent". Decizia instantei spune: "Mentine obligatia de intretinere stabilita in sarcina paratului pentru reclamantul ..., incepand cu data introducerii actiunii si pana la incetarea starii de nevoie, la un procent de 25% din venitul lunar incasat de parat".
Ce inseamna "incetarea starii de nevoie"?
Cel mai recent răspuns: Lucian Cojocar , Avocat 18:48, 16 Octombrie 2014
Pana cand copilul se insanatoseste si "nu mai are nevoie".
Obligatia de intretinere, in acest caz, nu este susceptibila de un termen, de exigibilitate. "Incetarea starii de nevoie" se poate referi fie la momentul in care handicapul va disparea, fie la momentul in care creditorul obligatiei de intretinere va obtine alte resurse materiale suficiente pentru a se intretine.
In principiu, intervenirea in viitor a unei astfel de modificari a situatiei de fapt va inlatura efectul autoritatii de lucru judecat al hotararii judecatoresti si, implicit, obligatia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara a copilului minor cu handicap de gr 1 marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am un copil de 4 ani cu handicap de gradul 1. Am o intrebare. Se poate mari pensia alimentara care acum este de 150 ron daca merg din nou la ... (vezi toată discuția)
Posibilitate obtinere pensie alimentara pentru copil dupa divort capsunica1967 capsunica1967 am divortat acum un an si la data divortului desi aveam un copil de 19 ani care era student, nu am convenit cu fostul sot asupra pensiei alimentare a ... (vezi toată discuția)
Divorþ. momentul de la care se plãteºte pensia de întreþinere stefan42 stefan42 Buna ziua, am si eu o intrebare : indemnizatia de crestere a copiilor se plateste din momentul introducerii actiunii de divort sau dupa pronuntarea divortului. (vezi toată discuția)