Am rugamintea sa-mi spuna cineva care este baza legala pentru plata pensiei alimentare in urmatorul caz:
Am un angajat care plateste pensie alimentara unui "copil" nascut in anul 1977, care este incadrat in grad de handicap cu deficienta functionala "grava - cu asistent personal - permanent". Decizia instantei spune: "Mentine obligatia de intretinere stabilita in sarcina paratului pentru reclamantul ..., incepand cu data introducerii actiunii si pana la incetarea starii de nevoie, la un procent de 25% din venitul lunar incasat de parat".
Ce inseamna "incetarea starii de nevoie"?
Obligatia de intretinere, in acest caz, nu este susceptibila de un termen, de exigibilitate. "Incetarea starii de nevoie" se poate referi fie la momentul in care handicapul va disparea, fie la momentul in care creditorul obligatiei de intretinere va obtine alte resurse materiale suficiente pentru a se intretine.
In principiu, intervenirea in viitor a unei astfel de modificari a situatiei de fapt va inlatura efectul autoritatii de lucru judecat al hotararii judecatoresti si, implicit, obligatia de intretinere.