avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensia alimentara a copilului minor cu handicap de gr 1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensia alimentara a copilului minor cu handicap de gr 1

Buna ziua. Am un copil de 4 ani cu handicap de gradul 1. Am o intrebare. Se poate mari pensia alimentara care acum este de 150 ron daca merg din nou la tribunal avand in vedere ca de curand fiul meu are handicap grav?
Cel mai recent răspuns: marinela0488 , utilizator 09:02, 1 Octombrie 2014
Pensia de intretinere poate fi stabilita in cota procentuala, palfonul maximal stabilit de Codul civil in vigoare fiind de 25 % din veniturile nete obtinute, venituri ce prezinta caracter de periodicitate.


Plafonul maximal prevazut de lege poate fi atinsa, atata vreme cat, pentru individualizarea cotei pensiei de intretinere se tine cont de nevoile creditorului obligatiei legale de intretinere ( un copil ce prezinta o dizabilitate ), precum si posibilitatile de plata ale debitorului.


Dumneavoastra , prin acte medicale, puteti atesta starea de sanatate precara a copilului .


Pensia de intretinere poate fi stabilita si printr-o suma de bani globala, destinata sa acopere nevoile copilului pe o perioada de timp determinata, pentru motive temeinice.


Obligatia legala de intretinere include si cheltuielile legate de educatie si de pregatire profesionala a copilului.


Daca obligatia legala de intretinere nu a fost indepliita, ori a fost indeplinita in mod defectuos, instanta de judecata va dispune plata pensiei de intretinere in mod retroactiv, de la data introducerii actiunii judecatoresti.


Hotararea este executorie de drept, susceptibila de a fi pusa in executare silita fara a fi investita cu formula executorie.



Succes.




va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara robix robix Buna ziua! Minorul poate primi pensie de intretinere de la tata, daca nu exista o hotarare judecatoreasca de incredintare in favoarea mamei? Daca tatal are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Edwinn Edwinn Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: am un baiat de 19 ani student in anul I la Buget(fara taxa) si primeste pensie alimentara de la tatal sau 170 lunar. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vely37 vely37 Am o cunostinta care are 2 copii minori rezultati in timpul casatoriei si dupa divort,copii au ramas la tatal lor,urmand ca mama sa plateasca pensie de ... (vezi toată discuția)