avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie: am un baiat de 19 ani student in anul I la Buget(fara taxa) si primeste pensie alimentara de la tatal sau 170 lunar. Am dori sa cerem marirea pensiei, tinand cont si de nevoile copilului, dar si de faptul ca am aflat de curand ca fostul sot primeste un salariu lunar(pe card) de 3000ron.
imi puteti spune va rog,care este procedura legala acum?
cum ar trebui ceruta adeverinta de venit si care este exprimarea corecta (venit net, venituri realizate) ce ar trebui sa o folosim in exprimarea cererii de majorare a pensiei alimentare?se poate trimite catre judecatorie solicitarea online?
Multumim frumos.
Cel mai recent răspuns: Edwinn , utilizator 20:24, 4 Noiembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti cerere de majorarea pensiei alimentare pe care o puteti trimite si prin posta/mail.
la firma care lucreaza, rugati instanta sa faca adresa catre locul de munca pt a confirma sustinerea dvs si a comunica nivelul salariului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiul dumneavoastra, student actualmente, are calitate procesuala activa, in cauza ce va fi dedusa judecatii.

Actiunea promovata de catre unul dintre parinti va fi respinsa, pentru lipsa calitatii procesuale active.

Fiul dumneavoastra are deplina capacitate de exercitiu , asadar, acesta va investi instanta de judecata, in vederea stabilirii pensiei de intretinere.


Pensia de intretinere este datorata majorului , cu titlu de exceptie, cata vreme isi continua studiile , in vederea desavarsirii pregatirii profesionale, si nu obtine venituri dintr-o activitate lucrativa.


Obligatia legala de intretinere poate atinge plafonul maximal prevazut de Codul civil, in speta 25 % din veniturile nete realizate.


Pensia de intretinere este datorata de la data introducerii actiunii judecatoresti.

De asemenea, poate fi stipulata o plata anticipata, fiind platita o suma de bani globala, pentru un anume interval de timp.


Asadar, cata vreme este mentinuta starea de nevoie, obligatia de intretinere subzista.( pensia este datorata pana la implinirea varstei de 26 de ani ).


Hotararea judecatoreasca este executorie de drept, executarea silita putand fi derulata in toate formele sale.


Succes.


Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc frumos.
Inteleg ca va trebui deschisa actiunea de copil, fiind major. Spuneti-mi va rog frumos care este definitia corecta ce trebuie folosita in cerere referitor la veniturile tatalui. Este corect termenul : venituri realizate lunar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil major care continua studiile carmenlilianacidu carmenlilianacidu Daca parintele divortat (custodie comuna) obligat la pensie de intretinere , dupa data la care copilul a devenit major, continua sa plateasca pensia dar in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cu alt nume dupa 18 ani Ellyn Ellyn Buna dimineata! Copilul meu primeste pensie alimentara ,a implinit zilele trecute 18 ani si e in clasa a xl-a,doreste sa renunte la numele tatalui si sa poarte ... (vezi toată discuția)