avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate dreptdra

Activitate dreptdra

Tara lui COSTEL - Capcana- beton pe trotuarul drumului judetean

La tara un vecin si- a suprainaltat podul peste santul drumului (la intrarea in curte) cu aprox 40 cm mai inalt decat nivelul parti carosabile (asfalt) pt a fi mandru de lucrarea lui.
Pt a putea sa urce pe pod a turnat un plan inclinat din beton intre pod si bordura asfaltului ( peste trotuarul drumului judetean) creand o capcana surpriza pt: alunecarea pietonilor, utilaje de dezapezire, etc.
Este foarte periculos pt pietoni:, copii, batrani, etc si pt un eventual refugiu al autovehicolelor de pe partea carosabila.
SOLUTII:
1Tehnic exista 2 solutii: distrugerea podului de catre proprietar (Nu se poate - este mandru de podul lui) sau suprainaltare asfaltului partii carosabile de catre cei de la drumuri judetene (ar fi pacat o denivelare -partea carosabila este super in interiorul satului)
2. Legal - O sesizare?.. catre ce institutie a statului?
Va multumesc anticipat. Sper sa nu se intample vreun accident.
In spatele prostituatelor care au de platit amenzi cat un sfert din bugetul local al primariilor unor comune stau proxenetii. Tot respectul fata de politie care isi face datoria, dar mijloacele de investigare a proxenitismului sunt la DIICOT. Tot respectul pt cei care fac munca enorma de la DIICOT, dar este necesara sesizarea directa la DIICOT fara birocratie si frica ca vei fi luat la intrebari pt o proba neconcludenta, etc. Exista mereu o probabilitate a alarmei false si o probabilitate a descoperirii juste.
In spatele prostituatelor care au de platit amenzi cat un sfert din bugetul local al unor comune stau proxenetii. Tot respectul, politia isi face datoria in acest sens, dar mijloacele de investigare a proxenetismului sunt la DIICOT. Asadar cui trebuie sa trimitem sesizarile sau plangerile penale?
Proxenitismul constituie infractiune grava stipulata de Legea nr.39/2003.
Institutia DIICOT are capabilitatile sa investigheze infractiunile grave. Cred ca logic ar fi ca sesizarea sa fie adresata la DIICOT, la fel si probele, cu toate ca de la sat la oras infractiunea exista peste tot.
Va multumesc mult. Oare este necesara si semnatura electronica la sesizarea online?
Va multumesc. Pt mai putina birocratie, si mai multa confidentialitate oare nu ar fi bine sa trimit sesizarea on line la DIICOT, structura locala?
La ce adresa pot trimite online sesizare proxenitism din provincie?
Va multumesc anticipat.
Doresc sa fac sesizari privind productia ilegala de bauturi alcoolice.
Care institutie a statului va aplica legea prin control inopinat si operativ pentru infractiunea prevazuta in Codul Fiscal?
Doresc adresa de E mail, tel , etc pentru a sesiza,.
Dreptul meu la petitie este garantat de Constitutia Romaniei.
Va multumesc anticipat. Orice detaliu imi va fi util.