Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea speta: Am infiintat o asociatie culturala in anul 2018, fiind 3 membri fondatori. Pana la inceputul pandemiei am desfasurat activitati culturale (proiectii de film, spectacole etc. pentru tineri), dupa care nu am mai avut activitate, dar nici nu am declarat asociatia inactiva.
As dori sa nu inchid asociatia, insa unul din membrii fondatori a plecat in strainatate si nu mai poate, nici nu mai vrea sa fie implicat, iar a doilea membru fndator a devenit anul trecut sotul meu. (este conflict de interes?)
Cum am putea proceda pentru a continua activitatea, dat fiind ca trebuie ales Presedintele pentru urmatorul mandat de 4 ani, respectiv convocata Adunarea Generala. Am inteles ca un membru fondator poate ramane membru (simplu), insa doi soti pot fi alesi in Consiliul director?
Buna seara, doresc sa le dau in folosinta cu titlu gratuit. Multumesc!
Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu un model de contract, necesar pentru a folosi bunuri cumparate pe persoana fizica anterior infiintarii societatii si care doresc sa le folosesc in mod curent in activitatea zilnica a societatii. Este vorba despre scule electrice, firma fiind prestatoare de servicii electrice.
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
aproape am terminat de infiintat o asociatie culturala, insa in citatia primita de la Judecatorie, am primit ca mentiune modificarea Statutului, in sensul completarii cu mentiunea prevazuta de art.6, alin.3 lit.G din OG26/2000.
Intrebarea este: care este procedura de urmat? Trebuie sa introduc articolul in Statut, sa merg sa-l legalizez si sa-l redepun, sau este o alta procedura, odata ce Statutul incomplet a fost deja depus?
O zi placuta!
Mulţumesc frumos pentru răspuns! Spor!
Salutare,
Sunt pe cale sa infiintez o asociatie care isi propune sa organizeze evenimente culturale locale, care pe langa faptul ca va ajuta la promovarea valorilor culturale locale, va anima si timpul liber al orasului in care traiesc (oras mic de provincie). Totodata sunt asociat unic al unui srl care are ca activitate si organizarea de evenimente, in special pe partea tehnica... asigurare scena, sunet, lumini, video etc.
Intrebarea este... pot implica srl-ul meu in proiectele culturale pe care dorim sa le implementam (organizare de festivaluri, seri de film, etc), in ideea ca sa ma ocup de partea tehnica a lor, sau este un conflict de interese. Gratuit nu prea am cum, pentru ca sunt cheltuieli cu amortizarea echipamentelor, lampi, etc, dar la un pret minim, fata de oricare alta firma la care as apela.
Multumesc!
buna ziua,
sunt nou pe forum si sper sa fi postat corect...
rog colegii experimentati sa ma indrume cu informatii privind autorizatiile necesare si pasii de obtinere a lor, pentru actvitatea de producere si comercializare a floricelelor de porumb in spatiul public.
Pasii pentru infiintarea unui ii / pfa ii cunosc deja, insa parcursul autorizarii pentru a vinde pop-corn nu...
Intentionez sa cumpar un mic aparat de producere pop-corn (capacitate: 8 oz / 1600 W) si nu am gasit pe nicaieri pasii exacti pentru a ma autoriza sa comercializez produsul.
va multumesc!