avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate George1808

Activitate George1808

Buna ziua,

Se poate incheia un contract de arendare cu titlu gratuit? Aredasul sa nu plateasca (in natura/bani) nivelul arendei? arendasul este PFA "X" iar arendatorul este persoane fizica "Y".

Multumesc.
Buna ziua,
Am un teren agricol cumparat inainte de 2008 printr-un contract de vanzare cumparare.Terenul nu avea cadastru si intabulare la vremea respectiva.Am cumparat o cota de 4/5 din intreaga suprafata.Acum vreau sa-l intabulez si cei de la ocpi mi-au spus ca ar trebui sa aduc si buletinul in copie simpla a proprietarului cotei ramasa de 1/5. Eu nu cred ca mai am cum sa dau de acest domn.
Intrebarea mea este:
Daca nu pot sub nici o forma sa-l gasesc pe acest domn(sau mostenitorii dansului in cazul in care intre timp a decedat) sau daca ii gasesc dansii nu vor sa ma ajute cu o copie dupa buletin sau dupa un certificat mostenitor cam ce solutii as avea sa pot sa intabulez dreptul de proprietate pe cota mea de 4/5?
Presupun ca exista si alte metode mai rapide decat instanta.

Multumesc.
Discuție Mostenire
Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren agricol, insa exista o problema:
proprietarul terenului este decedat si are 2 mostenitori, unul este in tara unul este plecat din tara.Trebuie sa-ti dezbata mostenirea. Persoana care se afla in afara tarii vrea si ea sa vanda dar nu poate imputernici pe nimeni sa o reprezinte in dezbaterea mostenirii si implicit in vanzare pentru ca un notar din tara respectiva spune ca nu poate sa autentifice o procura pt ca terenul nu se afla pe teritorul tarii respective si ar fi ilegal din punctul lui de vedere.

Ce solutii as avea pentru ca acea persoana care nu este pe teritoriul Romaniei nu are cum sa ajunga inapoi in tara.
Sa se duca la un alt notariat?

Multumesc.