avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare drept proprietate

Buna ziua,
Am un teren agricol cumparat inainte de 2008 printr-un contract de vanzare cumparare.Terenul nu avea cadastru si intabulare la vremea respectiva.Am cumparat o cota de 4/5 din intreaga suprafata.Acum vreau sa-l intabulez si cei de la ocpi mi-au spus ca ar trebui sa aduc si buletinul in copie simpla a proprietarului cotei ramasa de 1/5. Eu nu cred ca mai am cum sa dau de acest domn.
Intrebarea mea este:
Daca nu pot sub nici o forma sa-l gasesc pe acest domn(sau mostenitorii dansului in cazul in care intre timp a decedat) sau daca ii gasesc dansii nu vor sa ma ajute cu o copie dupa buletin sau dupa un certificat mostenitor cam ce solutii as avea sa pot sa intabulez dreptul de proprietate pe cota mea de 4/5?
Presupun ca exista si alte metode mai rapide decat instanta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters311098 , utilizator 17:13, 5 Februarie 2014
Din pacate nu se prea poate fara instanta. Faceti o Cerere de intabulare cu toate actele pe care le aveti si cu cadastru. OCPI va va da Inchiere de respingere urmand sa atacati in instanta cu Plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare drept de succesiune pitikudj pitikudj Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)
Intabulare incerta mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Am sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in 2 privinte: 1. Am depus actele pt cadastru si intabulare(cadastru facut de un expert cadastral), dar ... (vezi toată discuția)