avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren agricol, insa exista o problema:
proprietarul terenului este decedat si are 2 mostenitori, unul este in tara unul este plecat din tara.Trebuie sa-ti dezbata mostenirea. Persoana care se afla in afara tarii vrea si ea sa vanda dar nu poate imputernici pe nimeni sa o reprezinte in dezbaterea mostenirii si implicit in vanzare pentru ca un notar din tara respectiva spune ca nu poate sa autentifice o procura pt ca terenul nu se afla pe teritorul tarii respective si ar fi ilegal din punctul lui de vedere.

Ce solutii as avea pentru ca acea persoana care nu este pe teritoriul Romaniei nu are cum sa ajunga inapoi in tara.
Sa se duca la un alt notariat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:54, 8 Noiembrie 2013
Se poate face procura. Incercati la ambasada sau consulatul roman sau inputerniciti un avocat pentru dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire disputata kubolens kubolens Buna ziua, O doamna care este cetatean american, dar nascuta in Romania, din parinti romani ma roaga sa o ajut in urmatoarea speta: tatal dumneaei a decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune anatanase86 anatanase86 Buna ziua; am primit o citatie de la biroul notarial sa ma prezint la dezbaterea succesiunii dupa mama mea dar actul de proprietate pe casa si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Procura si dezbatere mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna ziua, am de dezbatut o mostenire la care mostenitori unici sunt eu si sora mea, intrebarea mea ar fi urmatoarea: pot sa imputernicesc o persoana care ... (vezi toată discuția)