Buna ziua; am primit o citatie de la biroul notarial sa ma prezint la dezbaterea succesiunii dupa mama mea dar actul de proprietate pe casa si terenul aferent este in lucru, si avem decat pe pamant, daca nu avem toate actele gata la termenul dat de notariat putem sa nu ne prezentam acum si daca nu ne prezentam ce se intampla. Mentionez ca o parte din mostenitori se afla in afara tarii si banuiesc ca trebuie o procura as vrea sa stiu in numele lor ce acte le trebuie pentru acea procura
Termenul acum pentru deschiderea succesiunii este de 2 ani de la deces. Notarul va instiinteaza ca poate va prezentati si asa face si el niscaiva banuti acolo, dar nu sunteti obligat sau conditionat sa va prezentati. Dar ar trebui sa stiti ca dupa termenul de 2 ani taxa de dezbatere este mai mare. Persoanele plecate in strainatate pot da o declaratie la ambasada/consulat ori la un notar care are Apostila de la Haga din care sa rezulte ca accepta sau renunta la partea lor de mostenire.Sau pot imputernici sa-i reprezinte o alta persoana la dezbatere.
Vanzare apartament
divele
mostenitoarea unui apartament din Romania, care locuieste in strainatate, doreste sa -l vanda.
Ce trebuie sa faca in cazul in care nu poate veni in Romania ... (vezi toată discuția)