avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unde se poate face procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unde se poate face procura

buna seara am o intrebare :poti da o procura la orice notar ,in alt judet?tatal meu,defunctul, a avut o suma de bani in banca in alt judet.fata de domiciliu pe care il avea la data cand a decedat.pot da procura mamei mele pt a ridica partea mea de bani la alt notar,fara prezenta fratilor mei,nu putem fi toti prezenti odata datorita serviciilor pe care le avem,unii sunt plecati in strainatate ,este obligatorie prezenta la notar toti odata?.va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 09:35, 25 Noiembrie 2012
Nu este obligatoriu sa fiti prezenti toti la notar. Puteti declara la notarulde unde va aflati acceptarea ori renuntarea la mostenire. Cei din strainatate pot face declaratia la un notar care are apostila de la Haga, declaratie care ulkterior se traduce si se legalizeaza in tara. De asemenea declaratia poate fi data la ambasada sau consulat.
Procura o puteti da la orice notar; nu este necesara prezenta fratilor pentru ca dvs. sa dati procura mamei.
Buna seara. Trebuie sa aveti dezbatuta succesiunea ca sa puteti ridica banii. mama dvs se va prezenta la banca cu procura dvs data din orice colt al lumii si cu certificatul de mostenitor.
Corect, fara dezbaterea succesiunii si obtinerea certificatului de mostenitor dupa tata nimeni nu poate folosi banii. Si la dezbaterea succesiunii se poate imputernici o persoana sa va reprezinte, in baza unei procuri (pe care o puteti face oriunde doriti)... e valabil si pentru cine se afla in afara tarii, toti mostenitorii trebuie sa-si exprime optiunea cu privire la acceptarea sau renuntarea la mostenire (ATENTIE! atat acceptarea, cat si renuntarea sunt TOTALE, adica se refera la TOATE bunurile care au apartinut defunctului). Succesiunea se dezbate in localitatea unde a avut defunctul ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La succesiune trebuie sa participe toti membrii familiai de gradul intai? doinatudorita doinatudorita Buna ziua!In urma cu 8 ani sotul meu a murit iar eu am ramas in casa cu cei 4 copii pe care ii am.Eu as dorii sa vand casa acum, copii sunt majori ,2 dintre ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune anatanase86 anatanase86 Buna ziua; am primit o citatie de la biroul notarial sa ma prezint la dezbaterea succesiunii dupa mama mea dar actul de proprietate pe casa si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Mostenire in ro si domiciliu in sua Dana012 Dana012 Eu locuiesc in Hawaii si as vrea sa-i trimit surorii mele in Romania o declaratie notarizata (va fi in engleza) cum ca renunt la mostenirea de la tatal nostru. ... (vezi toată discuția)