avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

mostenitoarea unui apartament din Romania, care locuieste in strainatate, doreste sa -l vanda.
Ce trebuie sa faca in cazul in care nu poate veni in Romania pentru efectuarea vanzarii. Poate imputernicii o ruda apropiata ca sa se ocupe de aceasta vanzare?
Ce acte sunt necesare in acest sens? Care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 09:18, 8 Iunie 2010
Trebuie procura notariala (apostilata, daca statul in care locuieste nu a semnat Conventia de la Haga) sau procura facuta la ambasada/ consulat prin care proprietarul autorizeaza expres vanzarea apartamentului
incercati sa faceti o procura la ambasada/consulatul Romaniei in tara in care va aflati, aratind, in mod clar, persoana care se ocupa cu vinzarea imobilului si pretul minim pe care aceasta il poate obtine din aceasta operatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)