avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate camelian

Activitate camelian

Fratele chiriasului a facut plangere la politie cum ca are in pivnita mea bunuri in valoare de 2500 lei. Numai ca eu nu stiu de existenta acestora. Cum dovedeste el ca bunurile alea chiar exista cu adevarat? Omul acesta ma mintit in mod constant. Tocmai de aceea i-am solicitat sa plece. Miciunile dintre frati nu coincideaua niciodata. cred ca aveau de gand sa stea toata iarna acolo fara sa plateasca. Credea ca 300 euro acopera luni de zile de neachitare si distrugandu-mi lucrurile.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi-a facut plangere la politie, a fost sunat de catre un agent de politie si a spus ca daca nu ne intelegem se va ajunge la un proces civil.Eu asa am inteles.
Garantia de 300 euro nu acopera utilitatile neplatite si daunele din casa. A spus ca ii pot face proces civil. Ce sa iau de la niste oameni care lucreaza la negru si nu au casa, masina pe numele lor.?
Fratele fostului chiriasi sustine ca in pivnita mea are depozitate lucruri de care eu nu stiu si nu le-am vazut niciodata.
Este un om plin de rautate care spune numai minciuni dupa ce mi-a distrus lucrurile din casa si nici macar nu a semnat proces verbal de predare a locuintei.
Contractul de inchiriere l-am avut cu fratele lui. Eu de acest individ care statea in casa mea am aflat cand chiria si utilitatile nu au mai fost platite. Spunand ca chiriasul e plecat si in locul lui este fratele. Eu am inchiriat locuinta, nu si pivnita. Acum acest invidic mi-a facut plangere la politie spunand ca are lucruri in valoare de 2500 lei. Cum demonstreaza el ca a dus asa ceva in pivnita mea si cum demonstrez eu ca habar nu am de lucrurile lui. Acum el poate sa spuna ca a avut si bijuterii de mii de euro.
Polițistul a procedat corect spunând ca chiriașul bu e obligat sa imi dea cheile înapoi?
Din punctul meu de vedere la predarea locuinței trebuia sa primesc și cheile înapoi.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Din nou și din nou cetățeni care își dau cu părerea pt ca își aduc ei aminte din studiile făcute la ff acum n ani dar fără a profesa vreodată 5 min într un domeniu juridic, cetățeni care au auzit de la un vecin milițian sau au citit ei pe net..Nu faptul ca încheiați un contract nu este titlu executoriu VMware poate fi pus în executare,contractul încheiat la ANAF nu este titlu executoriu și pentru evacuare etcetc.Dar asta e bucuria romanului sa își dea cu părerea în domenii în care are 0 experienta..

Era fratele chiriasului care sa spus ca avea dreptul sa stea ca sunt frati. Eu nu am stiut de existenta acestui frate. Am trecut ca nu are voie sa subinchirieze si daca intarzie plata chiriei trebuie sa pleci. Dar au trecut la amenintari ca ii dau afara doar cu ordin judecatoresc. Am cerut garantie o chirie. Nu acopera pagubele si utilitatile neplatite.
Nu inteleg cum de politisyul a spus ca nu e obligat sa imi dea cheile inapoi. Acum el are cheia sa intre in casa scarii cand pofteste si are cheie de la uscatorie. Ialele de la usa apart le-am schimbat.
Dupa 3 ani nu expira termenul daca obtin daune in instanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut, dar degeaba.
Polițistul a procedat corect spynandu-i ca nu e obligat sa imi dea cheile înapoi?

hhs a scris:

Buna ziua,
pe viitor cand mai incheiati contracte de inchiriere treceti niste prevederi ca obligatii ale chiriasului si drepturi pt.dvs.
Cum ca:
1. daca nu plateste la timp chiria si utilitatile, a doua zi aveti dreptul sa intrati in apartament si sa-l evacuati
2.daca distruge ceva in apartament, a doua zi aveti dreptul sa-l evacuati si sa retineti din garantie contravaloare pagubelor
3. cereti o garantie egala cu 2-3 chirii
Nu va uitati ca pe forum unii o sa scrie ca nu aveti dreptul sa faceti asa ceva . Aveti dreptul sa treceti ce vreti dvs. in contractul de inchiriere atat timp cat nu este ilegal sau imoral, iar daca e semnat de ambele parti devine executoriu in urmatoare clipa in care invocati un articol din contract!!!
Acum treceti-le toate la pierderi si pe viitor fiti mai atent cu proprietatile dvs., fiindca chiriasilor nu le pasa!!

7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am aflat ca lucreaza la negru. Deci ce as putea sa recuperez eu? Doar sa pierd timp si bani prin instanta.
In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct.
Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe fratele lui fara sa ma anunte. Acesta a facut in casa un dezastru. Am anuntat ca vreau sa imi vad locuinta si ma tinut 2 ore in fata blocului. Chemasem pe cineva sa sparga incuietoarea sa vad ce se intampla. Intr-un final ma suna si a spus ca dormea si ca nu a auzit. Asta dupa ce vecinul de deasupra a auzit bataile in usa. Am intrat in casa, a chemat politia cum ca am intrat peste el si am facut scandal. Am primit amenda (in casa mea).
Le-am trimis notificare sa plece. M-au amenintat ca pleaca doar cu ordin judecatoresc. Intr-un final am reusit sa ii conving sa se mute. Dar surpriza cand am ajuns iar mi-a chemat politia spunand ca o sa primesc amenda. Politia a venit a constat ca contractul e in regula si ca trebuie sa plece. Le-am cerut cheile. Numai ca surpriza politistul a spus ca nu sunt obligati sa imi dea cheile si fratele chiriasului (el mi-a predat apart,) a plecat cu cheile de la apart si cu cheia de la uscatorie.
A procedat corect politistul?
Chiriasul nu trebuia sa imi dea cheile inapoi?
Acesta mi-a distrus mobilierul, masina de spalat, a plecat cu tacamurile si vesela din casa.
Am primit citatie pt primul termen doar pt faptul ca am vazut pe site data termenului. aM SUNAT SI TRIMIS SOLICITARE SCRISA PT A AFLA DATA SI ora. Nu imi permit sa imi pierd timpul inutil intr-o sala de judecata si sa vad si inulpatul.
Trebuia sa fiu citata pt a-mi formula apararea chiar daca sunt pers vatamata.
La insistentele mele scrise au fost incarcate documentele, mi-am formulat apararea, iar ieri la termenul final am vazut pe site ca apelul ia fost respins.
Asa ca astept ca inculpatul sa plateasca pt raul facut.