buna ziua,
in data de 26.02.2014 am gasit la usa firmei un pv de indeplinire a procedurii de comunicare a unui pv de contraventie in suma de 9000 lei. In respectivul pv de contraventie se specifica faptul ca societatea mea se face vinovata ca la un control in trafic la 20.01.2014 al unui tir ce apartine societatii, verificarea tahografului era expirata. Dupa ce m-am sesizat, soferul mi-a spus ca intradevar a fost oprit, i s-au cerut actele la control, dupa care i s-au returat nespunandui ca s-ar face vinovat de vreo abatere.
Am contestat respectivul pv la judecatorie si am castigat pe exceptie pt ca mi-a fost comunicat dupa 30 zile.
Cei de la IPJ au facut recurs si au depus la dosar dovada ce atesta ca pv a fost trimis si pe posta, fiind returnat ulterior la data de 07.02.2014 cu mentiunea "expirat termen pastrare.se aproba inapoierea"
In motivelete de recurs IPJ sustine ca in contextul trimirerii si pe posta a fost intrerupt termenul de prescriptie conf dispozitiilor Deciziei nr. 10/2013 ale ICCJ.
Avand in vedere cele prezentate, va rog sa ma ajutati cu un sfat impotriva acestei decizii ale ICCJ...eventual ceva practica in favoarea mea.
Va multumesc anticipat pt ajutor!
nu, in urma vanzarii imobilului ipotecat nu a fost acoperit tot creditul restant, dar nu vad ce legatura mai au garantii ipotecari!
Problema e a mea, a imprumutatului, sa ma urmareasca dar pe mine de acum incolo!!
Buna ziua,
va supun atentiei dvs urmatoarea speta:
acum cativa ani am contractat un credit de la o banca, cu ipoteca asupra unui imobil unde eram 3 proprietari in cote egale (eu si inca 2 persoane). In acest fel eu am devenit imprumutat si garant ipotecar, iar celelalte 2 persoane doar garanti ipotecari pt respectivul imobil (fara ca cele 2 persoane sa mai semneze vreu act in calitate de girant, fidejusor, codebitor, etc)
Intre timp, eu nu am mai putut sa mai achit creditul la respectiva banca si asa cum era normal, banca a procedat la executarea ipotecii, fapt ce a condus la vanzarea la licitatie a imobilului.
Dupa aproape un an de la adjudecare, primesc eu si garantii ipotecari o NOTIFICARE PRIVIND TRANSFERUL CREANTELOR, prin care suntem informati ca toate drepturile de creanta au fost transferate unei societati cu raspundere limitata si someaza pe garantii ipotecari sa achite soldul restant.
Eu personal imi recunosc datoria pe care o mai aveam fata de banca (in urma vanzarii la licitatie nu s-a acoperit valoarea creditului), dar garantii ipotecari ce pot face in aceasta situatie ??? pt ca ei au raspuns in limita ipotecii !!
In ce fel se poate ataca aceasta notificare de catre garantii ipotecari, sau care este procedura pe care trebuie sa o urmeze acestia pe mai departe ??
In finalul notificarii se precizeaza in felul urmator " va puteti exercita dreptul de acces, dreptul de interventie, si dreptul de opozitie prin transmiterea care societate a unei cereri scrise, la care societatea va va raspunde in 15 zile" au mai precizat ca " in ceea ce priveste implicarea dvs in finalizarea transferului, va informam ca aceasta este o notificare valabila si suficienta in conformitate cu art.1578, 1581 etc.. si nu necesita realizarea vreunei actiuni din partea dvs. Acest transfer este inscris in Arhiva Electonica ...."
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face garantii ipotecari, in acest caz !
Va multumesc !
Buna ziua,
doresc sa intreb persoanele avizate de pe acest forum, daca in cazul demararii unei actiuni in instanta, respectiv a unei ordonante de plata, mai este obligatorie medierea ca etapa premergatoare ordonantei de plata ?? sau convocarea la conciliere directa ??
Mai exact, in calitate de reprezentant a unei persoane juridice am incheiat un contract de inchiriere cu o alta persoana juridica pe o perioada de 6 luni. Dupa aprox. 3 luni, respectiva persoana juridica a solicitat rezilierea contractului. Problema este ca a ajuns la scadenta o factura (mai sunt si altele dar nu sunt inca scadente), iar ei nici nu mai raspund la telefon !!
Va multumesc anticipat, pentru eventualele raspunsuri !
Buna Ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema, asupra careia va rog sa ma indrumati cu eventuale sfaturi.
Speta ar fi urmatoarea: in anul 2007 am cumparat din Germania un autocamion (cap tractor). Mi s-a facut factura (achizitia s-a facut pe firma) am achitato integral prin virament bancar, firma din Germania a vazut ca banii le-a intrat in cont si mi-au facu radierea camionului din Germania, am primit actele si numerele rosii, dupa care am venit cu camionul in tara si m-am prezentat imediat sa il inmatriculez. Am fost la RAR unde mi-au facut identificarile si CIV-ul masinii, dupa care m-am dus la Serviciul de inmatriculari auto si mi-au facut inmatricularea eliberandu-mi certificat inmatriculare, numerele, CIV-ul cu firma mea proprietar, etc..
Toate bune timp de aproape 6 ani (timp in care masina a iesit si intrat in tara de sute de ori) saptamana trecuta intrand camionul in tara pe la frontiera Giurgiu, a fost oprit de Politia de Frontiera pt un control, unde i-au verif actele marfii si taloanele masinii. Dupa verificare i-au spus soferului ca autocamionul (capul tractor) este declarat furat din Italia din anul 2003 !! :O
Mi s-a retinut in vama capul tractor unde s-a verif seria de sasiu (nefiind umblata la ea) s-au facut fotografii si mi s-a spus ca respectul cap tractor va ramane la ei pana cand se va finaliza ancheta.
M-am deplasat si eu la Giurgiu (trimitand un alt cap tractor pt a lua semiremorca ce era incarcata cu marfa) unde am dat si eu o declaratie (la insistentele mele pt ca initial nu voiau sa imi ia declaratie) in calitate de administrator cum am cumparat capul tractor.
Cei de la Politia de Frontiera mi-au spus ca au timis o informare catre Politia din Italia sa le spuna cine este propietarul si ca astepta raspuns, iar dosarul va fi inaintat catre un procuror, iar capul tractor va ramane la ei.
In acest timp eu am luat legatura cu RAR si Serv Inmatriculari care s-au ocupat in 2007 de inmatricularea camionului, spunandu-mi ca la ei apare totul in regula si ca nu mai au dosarul din 2007 pt ca dupa 5 ani ei (RAR si Politia Inmatriculari) le caseaza. Dupa care am luat leg cu firma din Germania de la care am cumparat in 2007 camionul. Am primit dupa doua zile raspuns de la firma din Germania, ca au arhivate copii dupa actele in baza carorrmaniaa s-a facit radierea din Germania si le-am primit pe mail si le-am tradus. Este o declaratie din 2007 de retragere a plangerii a unei firme de leasind din Italia si renunta la investigatii suplimentare. Am mai primit si copie dupa certif de inmatriculare din Italia pe care apare stampila in germana cu "anulat".
Cei de la Politia de Frontiera mi-au spus ca pe data de 30.11.2013 le expira din sistem alerta de furt pt ca se fac 10 ani (data declararii furtului in 30.11.2003) si ca s-ar prescrie fapta !..este oare adevarat ?
Problema mea cea ai mare in acest moment este ca am retinut in vama (pentru nu stiu cat timp) un camion ce il am in proprietate de 6 ani si care se afla sub contract cu o firma de logistica ce imi va cere penalitati.
Avand in vedere situatia prezentata mai sus, este posibil sa mi se lase mie in custodie camionul pana la solutionare anchetei ?
pot sa formulez actiune (pt recuperare prejudicii, daune morale si materiale suferite de aceasta lipsire ) impotriva autoritatilor statului care au permis inmatriculare si mi-au dat in 2007 dreptul de proprietate asupra unui bun mobil ce era dat furat din 2003 ?
Ce ma sfatuiti sa fac, eu fiind de buna credinta si acum 6 ani cand am cumparat si in prezent.
Va multumesc pentru orice sugestie sau sfat pertinent !