Nu cred ca se poate pentru ca nu exista proprietar in C.F. Unchiul meu a renuntat iar primaria nu poate prelua cota de proprietate fara o serie de acte : ridicare topo , R.L.V. si evaluare expert . Acte care se fac cu acordul tuturor copropritarilor daca nu ma insel . Sunt putin zapacit :-/
A renuntat la proprietate pur si simplu in baza Art.889 Noul cod civil prin declaratie notariala , fara a fi renuntat in favoarea cuiva anume
Buna ziua , detin o proprietate mostenita in 1983 pe cote parti : eu 3/4 iar un unchi de-al meu 1/4 , unchiul meu cetatean strain a mostenit cota parte in 2001 , de un an de zile a renuntat la cota sa parte printr-un act notarial . Mentionez ca eu locuiesc in aceasta proprietate si m-am ocupat singur de intretinere , cheltuieli si investitii majore in aceasta proprietate incusiv impozit . Recent a venit primarul comunei cu pretextul ca o sa preia cota parte si doresc sa puna chirias pe accea cota parte . Este posibil chiar daca nu se stie care este efectiv aceea cota parte concret si mai ales ca in C.F. nu figureaza consiliul local doar unchiul si actul de renuntare .
Va multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri , m-ati ajutat enorm este de un real ajutor acest forum , din pacate nu prea am inteles art. 56 alin. 1 din L 71 / 2011 daca poate cineva sa fie mai explicit pe intelesul meu
Va multumesc
S-a acceptat legal in anul 2002 , iar acum fiind cetatean strain intrat recent la pensie nu mai are nici un interes sa detina aceea cota parte
Este acceptata succesiunea si am vazut actul notarial de renuntare din luna Iulie
Statul inca nu a dobandit coproprietatea , ne aflam in situatia in care coproprietarul ( dupa ce s-a facut succesiunea ) vrea sa renunte la cota lui parte ( 1/4 ) in favoarea primariei care are cunostinte de acel act facut in luna Iulie . Eu m-am interesat la C.F. si nu apare nici o schimbare dar am vazut acel act , sunt nedumerit . Pot sa fac ceva la momentul acesta
Va multumesc
Imi cer scuze pentru greselile gramaticale dar era o ora tarzie dupa o zi grea de munca si multe probleme . In legatura cu cazul meu mentionaz ca sa facut succesiunea dar nu avem titluri de proprietate , nici nu stiam ca trebuie sau cum se pot obtine . Mai mentionez ca eu am platit impozitul in totalitate timp de14 ani plus am facut investitii in TOATA casa aproximatgiv de 25 000 eur singur , celalalt coproprietar nu a participat niciodata cu nimic la intretinere sau la cheltuielile proprietatii
Va multumesc
Am si eu o mare nelamurire . Pe scurt suntem doi propritari ai unui imobil dobandit prin mostenire in cote parti , eu 3/4 iar celalalt proprietar 1/4 . Proprietarul cu cota de 1/4 vrea sa renunte la partea lui in favoarea statului sau a primariei . Este posibil . Si ce solutii as avea eu .
Va multumesc
Corect , iar daca pana acum nu am facut partajul iar eu am investit o suma de bani in intreg imobilul pentru a o intretine si creste voloarea lui , unchiul meu nu are nici o oligatie ? doar ia crecut si valoarea cotei lui parte ( diferenta intre o casa intretinuta si una la care nici unul din coproprietari nu face nimic este mare ) . Nu are nici o obligatie pentru ca nu locuieste efectiv in ea? .Multumesc pentru intelegere .