Buna ziua , detin o proprietate mostenita in 1983 pe cote parti : eu 3/4 iar un unchi de-al meu 1/4 , unchiul meu cetatean strain a mostenit cota parte in 2001 , de un an de zile a renuntat la cota sa parte printr-un act notarial . Mentionez ca eu locuiesc in aceasta proprietate si m-am ocupat singur de intretinere , cheltuieli si investitii majore in aceasta proprietate incusiv impozit . Recent a venit primarul comunei cu pretextul ca o sa preia cota parte si doresc sa puna chirias pe accea cota parte . Este posibil chiar daca nu se stie care este efectiv aceea cota parte concret si mai ales ca in C.F. nu figureaza consiliul local doar unchiul si actul de renuntare .
Va multumesc
Este important de stiut in favoarea cui a renunțat unchiul la partea sa de moștenire. In cazul in care a renunțat in favoarea primăriei, e normal ca primarul sa aibă pretenții.
Nu cred ca se poate pentru ca nu exista proprietar in C.F. Unchiul meu a renuntat iar primaria nu poate prelua cota de proprietate fara o serie de acte : ridicare topo , R.L.V. si evaluare expert . Acte care se fac cu acordul tuturor copropritarilor daca nu ma insel . Sunt putin zapacit :-/