Buna ziua , sunt coproprietar al unei case , in care si locuiesc ( singura proprietate ) detin 3/4 din proprietate prin mostenire , restul de 1/4 LA DETINUT un unchi de-al meu prin acceptarea mostenirii dar apoi s-a razgandit (dupa 13 ani ) si a renuntat la cota parte din proprietate la notar in baza unui art. dintr-o lege . Mentionez ca am scos extras din C F si nu mai figureaza ca si coproprietar . Intrebarea mea este ce demersuri ar trebuii sa fac ca sa-mi intabulez si restul de 1/4 din locuinta . Timp de 15 ani am platit eu tot impozitul pe locuinta , intrtinere si am investit destui bani de unu singur .
Multumesc ,
mergeti la CF cu renuntarea la mostenire - actul notarial, cu declaratia de la notar in care s-a impartit mostenirea 3/4, respectiv 1/4, incheierea notariala, in copii legalizate si cereti la cf. inscrierea proprietatii dumneavoastra... si apoi la primarie... daca nu vor si nu vor puteti face actiune de constatare in instanta.
Daca a renuntat la dreptul de proprietate , a renuntat in favoarea unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se afla imobilul. Deci dvs ar trebuie sa fiti coproprietar cu unitatea administrativ teritoriala.
Vedeti cu cine apareti la CF coproprietar.