avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prprietate pe cote parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prprietate pe cote parti

Buna ziua , sunt coproprietar al unei case , in care si locuiesc ( singura proprietate ) detin 3/4 din proprietate prin mostenire , restul de 1/4 LA DETINUT un unchi de-al meu prin acceptarea mostenirii dar apoi s-a razgandit (dupa 13 ani ) si a renuntat la cota parte din proprietate la notar in baza unui art. dintr-o lege . Mentionez ca am scos extras din C F si nu mai figureaza ca si coproprietar . Intrebarea mea este ce demersuri ar trebuii sa fac ca sa-mi intabulez si restul de 1/4 din locuinta . Timp de 15 ani am platit eu tot impozitul pe locuinta , intrtinere si am investit destui bani de unu singur .
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: miri9 , utilizator 18:08, 12 Ianuarie 2016
mergeti la CF cu renuntarea la mostenire - actul notarial, cu declaratia de la notar in care s-a impartit mostenirea 3/4, respectiv 1/4, incheierea notariala, in copii legalizate si cereti la cf. inscrierea proprietatii dumneavoastra... si apoi la primarie... daca nu vor si nu vor puteti face actiune de constatare in instanta.
Inpotriva cui sa fac actiunea in instanta ?
Daca a renuntat la dreptul de proprietate , a renuntat in favoarea unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se afla imobilul. Deci dvs ar trebuie sa fiti coproprietar cu unitatea administrativ teritoriala.
Vedeti cu cine apareti la CF coproprietar.
De doi ani a renuntat si inca primaria nu a dorit sa faca nici un demers sa al i-a in proprietate si cred ca nici nu vrea
Renuntarea la dreptul de proprietate se face numai in conditiile enuntate mai sus. Cereti extras CF de informare si ca lamuriti.

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota parte din proprietate miroslavpodavka miroslavpodavka Am si eu o mare nelamurire . Pe scurt suntem doi propritari ai unui imobil dobandit prin mostenire in cote parti , eu 3/4 iar celalalt proprietar 1/4 . ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa intabulez o cota parte din imobil care nu are proprietar miri9 miri9 Buna ziua , va rog sa ma ajutati sunt coproprietar al unui imobil ( casa ) mostenire de la parinti in cote 3/4 eu si 1/4 un unchi cetatean strain care dupa ... (vezi toată discuția)