avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, cote parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, cote parti

Buna ziua ,
Am mostenit , inpreuna cu unchiul meu , o casa la tara in care locuiesc ( find singura proprietate ) . Eu detin 3/4 iar unchiul 1/4 , are intrare separata si foloseste ocazional acea parte de casa fara a contribuii vreodata la cheltuieli ( curent , intretinere , impozit etc ) de 13 ani pe motiv ca oricum o sa-mi ramana mie el find cetatean strain . Deodata s-a hotarat ca vrea bani pe cota lui parte , daca nu-i dau bani o sa o vanda unor straini . Intrbarea mea este poate sa vanda sau sa inchirieze o cota parte fara acordul meu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: miroslavpodavka , utilizator 02:33, 5 Decembrie 2013
Cu partea lui (1/4) poate face ceea ce doreste.
Fara sa-si achite cota lui parte din cheltuiele?
Ati incercat recuperarea banilor?
Faceti iesire din indiviziune. Partaj.
Asta si dorim ambele parti dar unchiul meu sustine ca nu este obligat sa-si achite cota parte din cheltuielile comune , va rog care este legea si cum as putea sa-mi recuperez suma respectiva . Nu stiu ce anume sa trec la cheltuieli comune , am investit destul de mult in casa si in intretinerea ei ( reparat acoperis anexe cateva mii de euro ) el sustine ca nu-l foloseste si altele
prin partaj, ajungeti la situatia pe care o doreste unchiul. pentru ca prin partaj veti dobandi cota parte a lui, iar dumneavoastra, veti da cu titlu drept sulta o suma de bani pt cota respectiva. eventual acea sulta va fi mai mica decat ceea ce ar pretinde unchiul pt cota respectiva ( se va stabili printr-o ex[pertiza), mai ales daca faceti partajul prin instanta si nu va intelegeti cu privire la "despagubiri".

Alte discuții în legătură

Coproprietar edmodis edmodis Buna ziua,sunt coproprietar cu cota 1/2 dintr-un imobil tip casa,precizez ca celalalt proprietar este plecat din tara si de 10 ani nu a contribuit la plata ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla ? JM15 JM15 Buna ziua, Am si eu o intrebare.Dupa un partaj din 2010 prin sentinta o jumatate din casa mi-a revenit mie si jumatate fostului meu sot dar nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire Anacrsitina Anacrsitina daca intr-o familie de 3 persoane ,tata,mama,fiu, casa si masina apartin pe din 2 sotilor,de ce dupa moartea unuia dintre ei,supravietuitorul are 1/4 din masa ... (vezi toată discuția)