avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate ancut2000

Activitate ancut2000

Mulţumesc.
Iar dacă voi obţine venuturi din drepturi de autor, va trebui să îmi plătesc singură CAS?

elenazan a scris:

Buna ziua,
Nu trebuie sa realizati nici un fel de venit.
Mai multe detalii aici
[ link extern ]

Bună ziua.
Nu mai sunt asigurată CAS, nemaifiind angajată. Cum pot deveni coasigurată? Soţul este angajat.
De asemenea, este posibil ca să obţin la un moment dat, ocazional, venituri din contracte de drepturi de autor (cu taxele plătite la sursă, nu CAS). Cum ar influenţa acest lucru statutul de coasigurat? Există o sumă maximă pe care o pot avea ca venituri şi pot rămâne şi coasigurată sau nu trebuie să am deloc venituri?
Mulţumesc pentru eventualele răspunsuri.
Buna ziua,
Sunt in CCC - optiunea II (2 ani) din 14.04.2015 si am descoperit ca nu apar ca asigurata la CNAS. Inainte sa nasc am avut contract de munca pe durata nedeterminata la o firma, l-am suspendat conform legii cand am nascut.
Apar ca neasigurata din 1 septembrie 2015, mi-a aratat medicul de familie in sistemul informatic al CNAS.
La CNAS nu raspunde nimeni la telefoane, la nicio ora...
De la Agentia de plati si inspectie sociala - sector 6 mi s-a spus ca toate persoanele aflate in CCC sunt asigurate si ca medicul de familie ar trebui sa ma trateze ca fiind asigurata pe baza deciziei privind aprobarea acordarii indemnizatiei de crestere copil primita de la aceasta agentie. Medicul de familie insa imi spune ca nu ii permite sistemul informatic al CNAS sa faca acest lucru.

Mi s-a mai intamplat o data sa apar ca fiind neasigurata, cand eram insarcinata, si am stat 6 ore pe holuri la CNAS asteptand sa intru la un ghiseu unde, pe baza copiei de pe buletin, un functionar a remediat problema dintr-un click.

Este revoltator ce se intampla! Stiti alta cale de a rezolva problema mea?

Multumesc.
Răspuns la discuția Decizie suspendare activitate
inseamna ca, fiind si asociat unic, si salariat, trebuie sa depun la dosar si dovada de la ANAF ca nu am venituri ca asociat unic, si adeverinta tip pt salariati. Asa este? Multumesc.
Răspuns la discuția Decizie suspendare activitate
Am inteles, va multumesc.

Mai am o intrebare legata de actele pentru dosarul de indemnizatie - pe site-ul DGASPC sector 6 scrie urmatoarele, la unul dintre puncte:

- adeverinţă eliberată de angajator (Anexa 2 la HG 52/31.01.2011) din care să rezulte că persoana îndreptăţită:
- a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei naşterii copilului,
- nivelul lunar al acestora,
- prima şi ultima zi de concediu de maternitate,
- data împlinirii celor 42 de zile reprezentând concediul de lăuzie,
- prima zi de concediu de creşterea copilului;

sau
- dovadă eliberată de autorităţile competente, în cazul asociaţilor unici.
([ link extern ] )


Sunt asociat unic la propria-mi firma. In ce consta acea dovada, ce trebuie sa cuprinda, de unde se elibereaza? In calitate de asociat unic nu beneficiez de niciun venit, sunt salariata in cadrul firmei.
Multumesc.
Buna ziua,
Daca ultima zi a concediului de maternitate este 13 aprilie, cererea de suspendare a activitatii si, apoi, decizia de suspendare a activitatii trebuie sa aiba data de 14 aprilie sau ce data?
Multumesc.
Multumesc mult, domnule Tudor Valeriu!
Contabila mi-a spus ca am venituri supuse impozitului pe venit, dar nu si impozitului pe salarii deoarece am o deducere personala care depaseste venitul baza de calcul. Este in regula asa? Multumesc.
Urmeaza sa nasc pe 1 martie
Sunt angajata la propria firma, cu contract de munca si toate taxele pe salariul meu platite la zi. Fiind o firma cu un singur angajat, mica, nu mi-am luat niciodata salariul propriu-zis, ma straduiesc sa o aduc pe profit. In martie voi naste. Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca nu am semnat niciodata pt primirea salariului, practic nu l-am luat niciodata? Adeverinta necesara pt dosarul de indemnizatie se elibereaza pe baza taxelor pe salariu platite la stat si a fluturasului de salariu semnat de mine sau conteaza doar ca au fost platite taxele pe salariu?
Multumesc?