avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Nu mai sunt asigurată CAS, nemaifiind ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Nu mai sunt asigurată CAS, nemaifiind angajată. ...

Bună ziua.
Nu mai sunt asigurată CAS, nemaifiind angajată. Cum pot deveni coasigurată? Soţul este angajat.
De asemenea, este posibil ca să obţin la un moment dat, ocazional, venituri din contracte de drepturi de autor (cu taxele plătite la sursă, nu CAS). Cum ar influenţa acest lucru statutul de coasigurat? Există o sumă maximă pe care o pot avea ca venituri şi pot rămâne şi coasigurată sau nu trebuie să am deloc venituri?
Mulţumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ancut2000 , utilizator 09:36, 8 Noiembrie 2022
Buna ziua,
Nu trebuie sa realizati nici un fel de venit.
Mai multe detalii aici
[ link extern ]
Mulţumesc.
Iar dacă voi obţine venuturi din drepturi de autor, va trebui să îmi plătesc singură CAS?

elenazan a scris:

Buna ziua,
Nu trebuie sa realizati nici un fel de venit.
Mai multe detalii aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"coasigurat" inseamna persoana aflata in intretinere? monik_a monik_a Buna ziua! am o nelamurire coasiguratul inseamna persoana aflata in intretinere? daca un salariat solicita sa-i fie coasigurata mama fara nici o sursa de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii ninel_d ninel_d Buna ziua am incheiat si eu o conventie civila de prestari servicii cu o ASOCIATIE din alta localitate.In conventie apare stipulat; prestează 20 ore pe ... (vezi toată discuția)
Demers coasigurat rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog frumos ce acte trebuie aduse de angajat pentru ca sotia sa beneficieze de dreptul de coasigurat si daca aceste acte trebuie prezentate si la ... (vezi toată discuția)