avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters305618

Activitate ContSters305618

Societatea are sediul in Austria, dar are punct de lucru inregistrat fiscal in Romania.
Presteaza servicii subcontractate de contructii pentru o frma din Romania.
Factura catre clientul din Romania se emite de catre firma-mama din Austria, pe codul fiscal din Romania. Aceasta factura se emite cu TVA sau fara? Se considera serviciu intracomunitar sau este exceptie conform art. 133 cod fiscal?
Răspuns la discuția CIM in UE
Se presteaza servicii IT pe teritoriul Germaniei prin intermediul PFA nemtesc. Se platesc impozite, dar mai putin contributii pentru sanatate si pensii.
Cum declar la finante aceste venituri, prin ce formular? Se declara la administratia fiscala de pe raza judetului unde persoana fizica are domiciliul?
Un angajat in concediu medical are dreptul la tichete cadou?
Răspuns la discuția CIM in UE
Nu se platesc contributiile pentru pensii si sanatate. Se depune la ANAF formularul 201 pana in 25 mai? Mai sunt necesare alte documente?
Răspuns la discuția CIM in UE
Veniturile obtinute in Germania se platesc statului german. La ANAF se depune o notificare sau alta declaratie pentru acele venituri obtinute in Germania? Multumesc.
Răspuns la discuția CIM in UE
Rezidenta fiscala este in Germania. Se platesc toate taxele statului german pentru veniturile obtinute pe teritoriul lor, de catre PFA inregistrat conform legislatiei lor.
Discuție CIM in UE
Lucrez intr-un stat membru UE de cateva luni. Anul trecut am avut venituri si in Romania si in UE. In statul membru platesc toate taxele si functionez ca un PFA. Pentru 2013 ce documente trebuie sa depun la finantele din Romania?
Discuție Taxe nerezident
Un cetatean strain, dintr-o tara membra UE care are o afacere in Romania si-a achizitionat un imobil pe care vrea sa-l inchirieze catre o societate comerciala pentru spatiu birouri. Care sunt taxele pe care trebuie sa le plateasca proprietarul si ce presupune pentru firma chiriasa? Multumesc.
Răspuns la discuția Refacturare servicii transport
Va multumesc pentru informatiile transmise. Insa, sunt necesare si alte autorizari? Chiar daca sunt transporturi locale, trebuie sa fie insotite de CMR? Multumesc.
Societatea are cod CAEN pentru constructii, insa clientii solicita si servicii de transport marfa. Are dreptul de a presta aceste servicii? Care sunt obligatiile? Multumesc.