avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate anapopa21

Activitate anapopa21

Răspuns la discuția Cesiune parti sociale srl-d
Va multumesc pentru raspuns. Cesionarul va fi unul dintre asociati, adica o persoana care a indeplinit conditiile la momentul infiintarii. Dar la acest moment, el fiind deja asociat in aceasta firma putem considera ca nu mai este un "debutant" si asta ar avea impact asupra calitatii de srl-d. Dar daca cesiunea as face-o catre un tert care indeplineste conditiile de debutant nu ar fi nico o problema. Am inteles bine opinia dvs?
Buna ziua!
As vrea sa fac o cesiune de parti sociale intre cei doi asociati existenti ai unui SRL-D, dar nu imi este clar daca acest act ar putea sau nu duce la pierderea calitatii de SRL-D.
Astfel, asociatul cesionar care, la data infiintarii firmei, indeplinea conditiile de debutant, se considera ca mai indeplineste aceste conditii la data cesiunii?
A facut cineva o astfel de cesiune fără a fi afectata calitatea de SRL-D?
Multumesc anticipat!
Avand in vedere deciziile CCR, in prezent, mai este obligatoriu ca intampinarea formulata de o persoana juridica in recurs sa fie facuta prin avocat/CJ?
Am vazut ca art. 13 al. 2 este declarat neconstitutional dar nu se mentioneaza nicaieri si art. 490 al. 2.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Mihaela88 a scris:

atata timp cat sunteti primul dobanditor e bine. sper sa fie inscris si in CF.


Din pacate nu e atat de bine. Primul cumparator nu s-a inscris in CF dar al doilea da. Partea buna este ca, in cazul meu, reaua credinta atat a vanzatorului cat si a celui de al doilea cumparator este foarte usor de dovedit.
Iar dilema mea legata de mediere vine din teama ca dupa ce adversarii vor primi invitatia sa nu ma trezesc cu o noua vanzare catre un tert a carui rea credinta imi va fi imposibil sa o mai dovedesc. Din acest motiv tot ma framant si vreau sa ajung in instanta, ca sa am un litigiu pe care sa-l notez repede in CF.
Contractul este incheiat in 2005 sub imperiul Codului Civil anterior.
In speta este vorba despre un teren vandut de doua ori. Nulitatea la care ma refer vizeaza al doilea contract de vanzare-cumparare, atat vanzatorul cat si al doilea cumparator fiind de rea credinta. Cam asta ar fi situatia pe scurt. Reclamantul este primul cumparator.
Am o dilema si nu reusesc sa-i dau de capat citind Legea 192/2006. Intr-o actiune ce are ca obiect constatarea nulitatii absolute a unui contract de vanzare-cumparare pentru cauza ilicita este necesara informarea privind medierea?

Valoarea este mai mica de 50000 lei, deci conform art. 60 ind 1 lit. f din Legea 192/2006 ar intra in cazurile cu informare obligatorie. Insa, avand in vedere ca este vorba despre o nulitate absoluta, nu mi se pare a fi o cauza ce se poate rezolva prin mediere.
Ar trebui sa incep actiunea si nu mi-e deloc clar daca este sau nu cazul sa trec pe la mediator.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.