avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale srl-d
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale srl-d

Buna ziua!
As vrea sa fac o cesiune de parti sociale intre cei doi asociati existenti ai unui SRL-D, dar nu imi este clar daca acest act ar putea sau nu duce la pierderea calitatii de SRL-D.
Astfel, asociatul cesionar care, la data infiintarii firmei, indeplinea conditiile de debutant, se considera ca mai indeplineste aceste conditii la data cesiunii?
A facut cineva o astfel de cesiune fără a fi afectata calitatea de SRL-D?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: anapopa21 , utilizator 13:04, 25 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Cesionarul va fi unul dintre asociati, adica o persoana care a indeplinit conditiile la momentul infiintarii. Dar la acest moment, el fiind deja asociat in aceasta firma putem considera ca nu mai este un "debutant" si asta ar avea impact asupra calitatii de srl-d. Dar daca cesiunea as face-o catre un tert care indeplineste conditiile de debutant nu ar fi nico o problema. Am inteles bine opinia dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare/vanzare parti sociale srl dupa accesare start-up (finantare aippimm) georgehorduna georgehorduna Bună seara, Dacă înfiinţez o societate comercială acum, scriu un plan de afaceri, completez aplicaţia de finanţare în cadrul proiectului START-UP ... (vezi toată discuția)
Pasi vanzare srl-d SilviuNegoita SilviuNegoita Buna ziua, Daca nu am datorii la stat si furnizori, sunt unic asociat si doresc sa-mi vand afacerea, din momentul gasirii unui cumparator, care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)
Srl dupa infiintarea de srl-d ROCristi ROCristi Am infiintat in 2016 un SRL-D cu domeniul de activitate in IT. Doresc sa imi deschid un o alta soecietate pentru cresterea de animale (lucru ne-acceptat de ... (vezi toată discuția)