avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela09

Activitate Mirela09

Buna ziua,
Anul trecut am cedat pt drum de servitute, aproape 99% din proprietarii unor terenuri. Am fost la notar, am facut cadastru, s-a terminat toata procedura. Acel proprietar care nu a cedat, din pacate, nu este de gasit ca sa isi cedeze partea lui. Se poate face o ...retrocedare a terenului cedat pt drum de servitute si cum ?! Primaria nu ia in seama drumul pt nimic, pentru ca nu a cedat acel proprietar si practic am cedat degeaba, Se poate face ceva pt a-mi redobandi acei metri cedati inutil ?
Bună ziua ! Am autorizație de construcție pentru casa cu cărămidă. M-am răzgândit și vreau sa o fac pe schelet metalic. Trebuie o noua autorizație ?
Buna ziua !
Am o intrebare :
daca o persoana a decedat si a ramas un imobil mostenire, care sunt cotele parti ce revin mostenitorilor? Mostenitorii sunt 2 surori,avand ascendent comun (mama si tata) si 3 frati,colaterali fiind,avand doar tata comun. Defunctul nu are sotie in viata, copii, parintii ci doar frtaii mentionati mai sus
In noul Cod Civil,la art.981 Împărţirea moştenirii între colateralii privilegiaţi,la care articol se incadreaza cei 3 frati numai de tata ?
Răspuns la discuția Mostenire frate vitreg
Specificasem la finalul mesajului: are doua surori bune(aceeasi mama si acelasi tata) si trei frati vitregi (rezultati din a doua casatorie a tatalui). Deci defunctul este unul dintre frati, nu tatal.
Multumesc,
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca o persoana a decedat si a ramas un imobil mostenire, care sunt cotele parti ce revin mostenitorilor? Doua surori bune si trei frati vitregi dupa tata.

Multumesc,