avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate MAYA2

Activitate MAYA2

In acele magazine ar trebui sa verific daca materialele promotionale sunt implementate (desi tot eu le implementez prin deplasare in teren, impreuna cu un lucrator tehnic) odata la aprox 2 luni. Din experienta mea anterioara aceasta actiune se raporta de obicei prin fotografii trimise de catrec catrecei din magazine/coordonatori zonali catre marketing.
Exista in structura companiei si un coordonator zonal (munca prin definitie de teren) locat in acele magazine. In fisa postului meu se precizeaza "culege feedback despre promotii de la echipa operationala si monitorizeaza prin rapoarte, poze ..." activitatea promotionala din magazine.
Problema pentru mine nu sunt numai acele deplasari in sine, desi sunt problematice si ele, cat faptul ca nefiind contabilizate in conturarea postului meu duc la acumularea muncii de birou, si pentru rezolvarea acesteia sunt nevoita sa acumulez ore peste program periodic (evident, neplatite). In plus, in caz de accident de munca, orice incident, nefiind pe traseul meu declarat in documentele de la angajare, compania isi poate declina orice responsabilitate.
Locul muncii- job de birou vs solicitari deplasari in teren
Am semnat acum aprox 1 an un contract de munca pentru un job in care am experienta de >15 ani in corporatii, Specialist Marketing. In toti acesti 15 ani jobul a constat in munca de birou. La noul loc de munca, desi in fisa postului locul muncii apare cladirea de birouri a corporatiei (zona Pipera) mi se sugereaza insistent ca trebuie sa fac si deplasari in teren, in reteaua de magazine (aprox 20 km distanta de locul muncii, in afara Bucurestiului. Mentionez ca in fisa postului este stipulat clar locul muncii- birourile cu adresa clara si nu mi se pune la dispozitie masina de serviciu. Merg in medie de 2-3 ori /luna la respectivele magazine, dar insistentele sunt sa lucrez 1-2 zile/saptamana de acolo, desi nu exista o justificare clara a acestei cerinte.

Pot cere angajatorului respectarea fisei postului sau mai degraba daca voi protesta ma pot astepta ca acesta sa modifice fisa postului in favoarea sa? Poate un post de Specialist marketing, prin definitie munca de birou, sa devina un post hibrid birou-teren?
Mentionez ca in structura angajatorului exista postul de coordonator zonal alocat respectivelor magazine, cu rol exclusiv de munca de teren si dotari corespunzatoare (masina de serviciu), deci nu se justifica transformarea postul de birou intr-unul de
teren.
Revin cu o sinteza, mai suos de parcurs, in speranta unui raspuns:
Pot solicita de la Primarie istoricul unui teren apartind domeniului public? Vreau sa stiu daca a apartinut dintotdeauna domeniului public al statului .
Concesionare teren apartinand domeniului public

Proprietarii invecinati mie au concesionat de la Primaria S1 o portiune din domeniul public (inainte era in teren abandonat cu garaje construite ilegal de vecini).

Potrivit site-ului Primariei S1, concesionarea si alipirea au avut ca scop autorizaree unei constructii S+P+2E, care, din 2015 si pana acum nu a mai fost ridicata. Pe site nu se precizeaza daca este locuinta familala sau colectiva.

1.Cum pot afla daca terenul respectiv a fost in proprietatea privata a Statului sau a fost teren apartinand dintotdeauna domeniului public?

Stiu ca legea prevede ca terenurile concesionate apartinand domeniului public al statului sau al unităților administrativ-teritoriale pot fi concesionate numai pentru realizarea construcțiilor de interes și/sau uz public, conform art. 13 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
2. Exista o prevedere expresa legala care spune ca daca a trecut 1 an de la concesionarea si nu a fost screspectat scopul concesionarii, contractul de concesiune poate fi anulat de drept? Am regasit rasfoind pe net undeva prevederea aceasta, dar nu stiu daca face parte din legea concesionarilor sau era parte dintr o clauza anume a unui contract de concesionare?

Multumesc
Factual si cronologic:
1. in 10.05.2024 am primit pe email un preaviz de desfacere a contracului de munca din motive ce nu tin de angajat, preaviz de 20 zile, care a expirat vineri 7.06.2024

2. Pana la data expirarii preavizului, vineri 7.06, NU mi-a fost comunicata si Decizia de concediere, angajatorul anuntandu-ma telefonic ca urmeaza sa o primesc. Factual, dupa primirea preavizualui NU a mai existat niciun document trimis catre mine.
3. Ma aflu in situatia in care preavizul a expirat, dar nu mi-a fost adusa ca cunostinta motivatia din decizia de concediere.
Nu era normal ca Decizia sa fie primita inainte de expirarea preavizului? Putem considera acest aspect un viciu de procedura in cazul contestarii deciziei in termenul legal de 30 zile?
Perioada de preaviz acordata de angajator (comunicata prin email) s-a inchetat ieri, vineri 8 iunie. Nu am primit, in afara de preavizi, nicio motivatie scrisa a deciziei de suspendare a contractului de munca.
Faptul ca angajatorul nu mi-a comunicat pe perioada previzului legal de 20 zile motivatia acestei decizii poate fi considerat viciu de procedura? era obligatia sa din cate inteleg sa imi comunice pe parcursul celor 20zile legale motivatia deciziei.
Multumesc pt confirmare, eventual trimitere la paragraful legii respective
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In discutie nu se pune problema concedierii unei angajate la revenirea din CCC,
Singura intrebare era daca protectia de pastrare a postului temporar se mentine 6 luni pentru EXACT ACEL POST ocupat la plecarea din companie.
Mi s-a raspuns cu paragrafe din lege clare, din 04.2021 nu mai functioneaza acea protectie de 6 luni la reintoarcerea dupa un CCC de 2 ani efectuati la maxim.
Multumesc inca odata celor care au adus argumente extrem de importante in discutie, in special dlui Cornel Vasile.
Am vazut in ce ati expus mai sus data OUG, respectiv 17.05.2021.
Cele 2 colege, dintre care una urmeaza sa se reintoarca din CCC (pe postul vacant in noua organigrama) spun ca sunt protejate de legea veche, intrucat au intrat in CCC in 2021, si la data cand au anuntat ca sunt insarcinate erau insa protejate de vechea lege.
Din cate stiu, cea care urmeaza sa se intoarca a intrat in CCC in sept 2021, deci nu ar trebui sa mai existe protectie in cazul ei, logic, 09.2021 este ulterior 05.2021. Imi puteti confirma ca daca intri in CCC la o data ULTERIORA OUG , ar fi logic sa nu mai fii protejat de obligativitatea protectiei? pana acum, mie HR ul a incercat sa-mi vanda ideea ca ambele nu pot fi disponibilizate 6 luni, deci s a recurs la sacrficarea postului meu pt ca intr un orizont de 6 luni nu se pot face alte disponibilizari. Aceasta este un aspect extrem de grav, fie necunoasterea, fie ascunderea adevarului de catre HR.
Va multumesc inca odata pentru raspunsurile foarte la obiect. Am studiat OUG care abroga art 25, asa este.

Intrebarea este daca colega aflata in CCC reintoarsa in aprilie 2024 nu este protejata cumva de vechea lege, cea de la data cand a intrat in CCC. Mai clar, daca la data cand a intrat in CCC era in vigoare vechea legea, cea care ii conferea protectie de 6 luni la reintoarcearea din CCC, este protejata si acum, in 2024 aprilie?

Ma intereseaza pentru ca in noua organigrama publicate dupa anuntul concedierii mele mai apare un post vacant, al unei colege care urmeaza sa se intoarca din august dintr un CCC de 2 ani. Evident, nu mi s-a propus integrarea nici macar temporara pe aceasta pozitie, dintr un motiv neclar. Colega a anuntat se pare intentia de a reveni DUPA data concedierii mele, deci inca un argument ca toata concedierea a fost abuziva, pentru ca NU s-a verificat intentia ei de revenire pe postul vacant anterior trimiterii deciziei mele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite. Sunt extrem de utile, iar cazul de juristprudenta expus este extrem de valoros, precum si toate detaliile legislative care=l completeaza.
Am documente salvate in favoarea mea, care arata ca am fost obligata sa transfer sarcinile colegelor ramase, iar rolurile nu au disparut din cadrul departamentului, doar au fost transferate.

Inca odata, un mare multumesc contributorilor