Proprietarii invecinati mie au concesionat de la Primaria S1 o portiune din domeniul public (inainte era in teren abandonat cu garaje construite ilegal de vecini).
Potrivit site-ului Primariei S1, concesionarea si alipirea au avut ca scop autorizaree unei constructii S+P+2E, care, din 2015 si pana acum nu a mai fost ridicata. Pe site nu se precizeaza daca este locuinta familala sau colectiva.
1.Cum pot afla daca terenul respectiv a fost in proprietatea privata a Statului sau a fost teren apartinand dintotdeauna domeniului public?
Stiu ca legea prevede ca terenurile concesionate apartinand domeniului public al statului sau al unităților administrativ-teritoriale pot fi concesionate numai pentru realizarea construcțiilor de interes și/sau uz public, conform art. 13 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
2. Exista o prevedere expresa legala care spune ca daca a trecut 1 an de la concesionarea si nu a fost screspectat scopul concesionarii, contractul de concesiune poate fi anulat de drept? Am regasit rasfoind pe net undeva prevederea aceasta, dar nu stiu daca face parte din legea concesionarilor sau era parte dintr o clauza anume a unui contract de concesionare?
Revin cu o sinteza, mai suos de parcurs, in speranta unui raspuns:
Pot solicita de la Primarie istoricul unui teren apartind domeniului public? Vreau sa stiu daca a apartinut dintotdeauna domeniului public al statului .