buna ziua,am cumparat de curand o casa iar marea problema este ca in fata portii sunt doua garaje construite pe teren concesionat de la primarie care imi blocheaza mare parte din calea de acces(am acces doar cu pasul).aceste garaje sunt construite din 2009 dar nu au autorizatie de constructie, sunt singurele garaje fara numar si nu sunt intabulate.am facut demersuri la primarie dar treaba se misca foarte incet.un sfat mi-ar fi de folos.....va multumesc
Formulați în scris o SESIZARE despre 2 construcții pe domeniul public. care vă blochează accesul la proprietate. Solicitați să se ia măsurile necesare în vederea eliberării accesului d-voastră la proprietate. Sunt obligați ca în termen de 30zile să vă răspundă. Mai mult, se face o somație și în termen de 3 zile trebuie să fie dărâmate construcțiile, acestea fiind pe domeniul public. Nici nu mai este nevoie de instanță.
Pe de altă parte, starea de fapt pe care ați găsit-o nu este o stare legală, pentru a fi obligat să o mențineți. Iar obiectul concesiunii trebuie păstrat, prin urmare dacă a fost concesionat terenul pt. grădină, așa trebuie să rămână. Solicitați la primărie dosarul atribuirii , o să vă lămuriți cu scopul, termenul concesiunii. și acționați ca atare.