avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garaje fara proiect si a.c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garaje fara proiect si a.c

buna ziua,am cumparat de curand o casa iar marea problema este ca in fata portii sunt doua garaje construite pe teren concesionat de la primarie care imi blocheaza mare parte din calea de acces(am acces doar cu pasul).aceste garaje sunt construite din 2009 dar nu au autorizatie de constructie, sunt singurele garaje fara numar si nu sunt intabulate.am facut demersuri la primarie dar treaba se misca foarte incet.un sfat mi-ar fi de folos.....va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:01, 16 Iunie 2015
Teren concesionat de la primarie pentru ce? Garajele sunt construite sau amplasate?
Completati expunerea dvs. cu mai multe informatii.

Practic dvs. ati cumparat intr-o stare de fapt pe care acum vreti sa o modificati?
terenul este concesionat pt gradina iar garajele sunt construite din boltari cu fundatie si eu incerc acum sa le demolez
Formulați în scris o SESIZARE despre 2 construcții pe domeniul public. care vă blochează accesul la proprietate. Solicitați să se ia măsurile necesare în vederea eliberării accesului d-voastră la proprietate. Sunt obligați ca în termen de 30zile să vă răspundă. Mai mult, se face o somație și în termen de 3 zile trebuie să fie dărâmate construcțiile, acestea fiind pe domeniul public. Nici nu mai este nevoie de instanță.
Pe de altă parte, starea de fapt pe care ați găsit-o nu este o stare legală, pentru a fi obligat să o mențineți. Iar obiectul concesiunii trebuie păstrat, prin urmare dacă a fost concesionat terenul pt. grădină, așa trebuie să rămână. Solicitați la primărie dosarul atribuirii , o să vă lămuriți cu scopul, termenul concesiunii. și acționați ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare garaj, constructie autorizata & intabulata Miroslav83 Miroslav83 Buna ziua, am un garaj in proprietate, cumparat in urma cu 1 an jumate. Constructia este facuta cu atutorizatie si este intabulata. Vanzarea/cumpararea a ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a cumpăra terenul adiacent imobilului ? juliaeva juliaeva Buna ziua Proprietarii unui imobil situat intravilan au primit despăgubiri în baza legii 112/1995, imobilul fiind cumpărat în anul 1998 de către ... (vezi toată discuția)