avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren concesionat

vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn temelia de casa. eu pamantul il vreau pentru a-mi face casa, dar deocamdata nu am banii necesari, decat poate sa fac un gard . intrebarile mele sunt: ce presupune concesiunea pentru mine, ca si cumparator? e posibil ca el, vanzatorul, sa ascunda ceva daca vrea sa fac temelia la casa cat mai repede?
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:02, 29 Octombrie 2010
Daca terenul este concesionat nu-l poate vinde, este proprietatea Primariei ( proprietate publica).
Terenul concesionat nu se instraineaza, decat daca detinatorul concesiunii a edificat o constructie pe el, chiar si la stadiu de fundatie.
Atunci vinde imobilul in curs de executare, iar cumparatorul dupa pefectarea vanzarii se va adresa Primariei pentru a prelua concesiunea.
daca eu fac fundatia mai intai, apoi cumpar terenul , devin proprietar pe acel pamant?
Nu este in regula ,ar trebui sa faceti o intelegere cu concesionarul s a preluati dvs concesiunea cu toate drepturile si obligatiile care presupun un asemenea contract.Posibil ca in contractul de concesiune ,concesionarul sa se fi obligat sa edifice o constructie intr-un anume termen si nu are banii necesari.Nu este bine sa va apucati sa edificati nimic pana nu rezolvati situatia terenului ,pentru ca pana la proba contrarie se prezuma ca constructia ar fi edificata de concesionar .Urmeaza sa fiti inselat domnule de catre concesionar.
multumesc mult pt raspunsuri, urmeaza sa mai caut alte terenuri . datorita voua nu mai arunc banii pe fereastra.

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament marcelutza marcelutza As vrea sa cumpar un apartament ,dar am aflat ca terenul nu este decit concesionat de constructor,deci mie nu imi vinde terenul de sub blocul respectiv,ci ... (vezi toată discuția)