avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

As vrea sa cumpar un apartament ,dar am aflat ca terenul nu este decit concesionat de constructor,deci mie nu imi vinde terenul de sub blocul respectiv,ci strict apartamentul.Nu am inteles cum vine asta.Poate cineva sa ma lamureasca?E recomandat sa cumpar un astfel de apartament?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:53, 1 Iunie 2010
indicat ar fi sa mergeti cu actele vanzatorului la un notar sau avocat care sa le studieze si sa va lamureasca.
Aceeasi recomandare o am si eu.
Eu as evita sa cumpar o constructie pe un teren concesionat, deoarece concesiunea se face pe o durata de timp dupa care, proprietarul terenului, conform Codului civil devine proprietarul constructiei edificate, iar dv. care ati fost de buna credinta, nefiind si proprietar al terenului, proprietarul terenului poate sa va impuna anumite conditii dezavantajoase pentru dv. daca doriti sa mai folositi imobilul.
Trebuie vazute si conditiile concesionarii... Eu insa nu as risca...;)
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Consiliul local poate fi obligat sa concesioneze un teren mihaela_982 mihaela_982 \"x\" cumpără un inceput de construcţie( niste stîlpi), si in contractul de v-c scrie ca terenul de sub constructii se află în proprietatea consiliului ... (vezi toată discuția)