avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... consiliul local poate fi obligat sa concesioneze un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

consiliul local poate fi obligat sa concesioneze un teren

"x" cumpără un inceput de construcţie( niste stîlpi), si in contractul de v-c scrie ca terenul de sub constructii se află în proprietatea consiliului local, "x" facea cereri de concesionara a terenului deoarece doreste sa continuie constructia, consiliul local refuza. "x "da in judecată consiliul local si cere instantei să oblige pe acesta să ii concesioneze acest teren. Actiunea este introdusa la contencios administrativ.Exista un cadru legal care sa oblige consiliul local la concesionarea acestui teren. Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:19, 22 Aprilie 2009
Consiliul nu poate fi obligat la concesiunoarea unei suprafete de teren.
AR fi bine sa verificati daca cel care a inceput constructia avea autoriyatii de constructie sau nu. In caz contrar ati putea fi socotit constructor de rea credinta.
Consiliul Local este proprietarul terenului, niciun proprietar nu poate fi obligat sa concesioneze un teren al carui proprietar este.
In acest caz "X" ce poate face daca doreste sa construiasca( un restaurant). Cel care a inceput constructia avea autorizatie dar pentru altceva.
Ar trebui sa vedeti care este regimul juridic al terenului.
Apoi ar trebui sa verificati in ce conditii si-a exprimat acordul Consiliul pentru edificarea constructiei.
Desigur in cazul in care doriti sa schimbati destinatia constructiei ar trebui sa obtineti o noua autorizatie de contructie potrivit noului proiect.
V-as sugera sa verificati si contractul de vanzare cumparare al constructiei pentru ca daca vanzatorul nu v-a incunostiintat despre situatia constructiei sau autorizatiilor puteti cadea in pretentiuni impotriva acestuia.
E necesara insa o verificare atenta atuturor inscrisurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie cu un proprietar si teren alt proprietar mihaela_982 mihaela_982 daca am cumparat un spatiu comercial de la cineva si terenul de sub spatiu apartiene consiliului local , cum obtin un drept de folosinta pe acest teren. ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Concesiune.....belea!!! ptolemeu77 ptolemeu77 X are un teren, vrea sa construiasca pe el si ia in concesiune un teren vecin pe 49 de ani pentru a obtine un regim de inaltime mai mare, fara a construi pe ... (vezi toată discuția)