Intrebarea mea este legata de completarea formularului 201 pentru venituri din strainatate. Din ce observ, formularul nu permite introducerea pierderilor fiscale dintr-un an precedent. In situatia in care exista un venit pe anul curent, cum se "aminteste" pe formular de pierderea din anul precedent pentru ca organul fiscal sa o ia in seama?
Intrebarea mea vine si datorita faptului ca in declaratia 101 exista o sectiune in care se completeaza pierderi de reportat din anii anteriori. De asemenea in formularele adresate IRS-ului american exista aceasta sectiune ("Loss carryover"). Astfel mi se pare straniu ca in formularul 201 nu exista aceasta sectiune, lucru ce ar putea duce la erori. A fost cineva intr-o situatie similara si doreste sa relateze experienta sa?
Va multumesc pentru raspunsuri, este important de ascultat si invatat din experienta celor care au trecut prin asta. Sunt curios insa daca cerintele dumnealor sunt acoperite de legea in vigoare. Cerintele fiind: 1. nu pot face cerere decat in numele asociatiei de proprietari, nefiind suficient sa fii doar proprietar, si 2. se elibereaza doar contra cost.
Incercam sa recuperam cartea tehnica a unui imobil dat in folosinta inainte de '89. Am realizat ca aceasta poate fi in posesia AVL Berceni, fostul ICRAL, astfel ca i-am contactat. Raspunsul a fost ca daca este in posesia dumnealor, se poate elibera la cerere si contra unei sume de bani.
Din cate inteleg legislatia in domeniu, in cazul blocurilor noi construite, dezvoltatorul are obligatia sa ofere cartea tehnica proprietarilor. Intrebarea mea este, in aceste conditii este justa cererea celor de la ICRAL de a elibera cererea contra cost?