Buna ziua. Am sa va expun situatia pe scurt: firma de salubritate dintr-o localitate a judetului Cluj emite facturi desi nu a ridicat gunoiul de multa vreme.Concret, desi in lunile noiembrie si decembrie a ridicat gunoiul de doua ori, a facturat exact aceeasi suma pe care o factura cand ridica gunoiul de trei ori pe luna. In luna ianuarie nu a ridicat gunoiul nici macar o singura data si totusi a facturat si aceasta luna. Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de notificare de refuzare/stornare a facturii, intrucat nu suntem de acord sa o platim. Va multumesc!
Dati-mi voie sa va contrazic. Asociatia nu este obligata sa contracteze serviciile firmei de administrare la pachet cu serviciile altor firme de tot felul. Firma de administrare poate face recomandari in cazul in care i se solicita acest lucru dar asociatia, respectiv CE, intotdeauna va decide cu cine lucreaza dupa ce vede cateva oferte, compara si alege. Si eu am firma de administrare si stiu ce spun. Ceea ce sustineti dumneavoastra nu este universal valabil. O firma de administrare poate face treaba la fel de buna ca si un administrator angajat. Depinde doar de cine conduce firma si ce imagine doreste sa aiba pe piata.
Referitor la costuri nu este sigur ca veti gasi o firma care sa lucreze mai ieftin decat administratorul angajat ( vorbesc strict in cazul prezentat aici).
In cele din urma situatia s-a rezolvat. Am solicitat incheierea de respingere iar raspunsul pe care l-am primit a fost ceva de genul: " am sa va port prin tribunal atat de mult timp cat imi permite legea daca sunt obligat sa va dau incheiere de respingere". Si cum noi eram presati de timp am ales sa facem o sesizare la Camera Notarilor. A fost chemat la audiere de catre presedintele camerei care, in cele din urma l-a convins ca trebuie sa faca rectificarea. Bineinteles ca ne-a mai amanat o luna si jumatate, si-a luat concediu, etc. dar pana la urma s-a rezolvat.
Mie nu imi este clar daca pardoseala balconului de la etajul 1 face parte din fatada blocului , proprietate comuna sau este doar proprietatea vecinului de la etajul 1 ( avand in vedere faptul ca vecinul de la parter are si el balcon)
Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a balconului vecinului de la etajul 1. Vecinul de la etajul 1 nu este de acord dar, pana sa isi dea seama ce se intampla, vecinul de la parter a gaurit pardoseala ( acesta are si el balcon). Intrebarile mele sunt urmatoarele: Vecinul de la parter are dreptul sa-si instaleze antena fara acordul vecinului de la etajul 1? In cazul in care nu are acest drept, poate fi obligat sa repare pardoseala exterioara?
Ni s-a spus ca putem cere intabularea in instanta dar nu in felul acesta. In principiu, din recomandari, ar fi trebuit sa redepunem actele de intabulare la OCPI si, in momentul in care primeam respingerea de la ei, sa-i dam in judecata. In cazul acesta ar mai dura inca o luna de zile, cel putin, pana sa ajungem sa depunem actele in instanta si noi suntem cam presati de timp. Nu ni s-a spus de faptul ca notarul ar trebui sa ne dea o incheiere de respingere, sa o motiveze si sa o depuna la judecatorie...Mi se pare mai rapida aceasta varianta desi s-ar putea sa ma insel.
Corect, nu se poate stii ce va decide instanta. Ma gandeam la faptul ca e posibil sa fie aceeasi hotarare daca oricum actele de la dosar sunt aceleasi. Am inteles acum care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam. Va multumesc mult pentru rabdare si pentru informatiile, pretioase zic eu, pe care mi le-ati dat. Cat am umblat pe la diverse cabinete notariale si de avocati nimeni nu mi-a spus ca se pot face lucrurile in felul acesta.