avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate alexmarasescu

Activitate alexmarasescu

Buna ziua. Va cer sfaturile intr-o problema destul de delicata. Suntem un cartier de case din Târgu Jiu. In anul 2008 a fost aprobat PUZ-ul cartierului unde scrie ca utilitățile rămân in grija beneficiarului. Cei care au cerut puz-ul, respectiv cei de la care am cumpărat noi terenurile, nu au adus nicio utilitate. Avem curent la comun, aproximativ 50 de familii, ne întâlnim lunar sa strângem banii de curent. De drum canalizare gaze sau apa nici nu aduc vorba. Primăria spune ca refuza sa preia drumurile pana când nu sunt aduse toate utilitățile ( curent canal apa asfalt trotuare cu borduri rigole etc). Ce varianta avem sa ieșim din încurcătura asta, pentru ca aici discutam de sume foarte mari pe care noi, niște oameni de rând nu le putem acoperi. Sumele la care se ridica toate utilitățile cred ca depășesc bugetul și celor ce au vândut terenurile. Va mulțumesc.
Buna ziua, ma lovesc cu de urmatoarea problema. Am cumparat o masina din anglia, de la un roman cu domiciliul acolo. Am pregatit dosarul pentru inmatriculare si la fisc imi cer atestare fiscala pentru masina, iar vanzatorul are datorii in romania. Masina este cumparata din anglia cu contract de anglia, masina fiind inmatriculata in anglia. Este normal sa mi se ceara asa ceva ? Multumesc
Nu iti prezinta nimic politia. Nici macar inregistrarea video. Ti le prezinta doar daca faci contestatie si le primesti acasa dupa primul termen.
Buna observatie, cea cu timpul. Nu am vazut-o, o sa tin cont de asta. Nr de inmatriculare nu se vede in inregistrare, exista un moment dat cand se observa ca masina e de GJ, dar nu si numarul, nici daca te uiti ff atent.
Buna ziua. Permisul mi-a fost retinut la viteza de 95 kmh pe restrictie de 40, am facut contestatie, mi-au trimis proba video, am facut un screenshot, atasez poza mai jos. Cineva de la politia rutiera mi-a zis ca nu mai este legal sa se foloseasca aparatul radar cu litera "S" sau "F", si vreau sa stiu daca exista vreo reglementare in acest lucru, un articol de lege. De asemenea, jos in stanga pozei se observa clar cum aparatul radar este setat pe limita de 61 kmh, nu 40. Astept ceva sfaturi, multumesc!

[ link extern ] /
Eu m-am uitat pe inregistrare cand ei scriau PV, si nu se vedea numarul masinii. Ei trebuie sa vina si cu coordonatele GPS, deoarece eu tind sa cred ca limita de 40 se terminase. Politia a stat in spatele meu kilometri buni. O sa fac contestatie bineinteles. Daca eram un inconstient cu 140 kmh prin localitate, nu mai comentam nimic. Consider actiunea politiei un abuz. Multumesc pentru raspunsuri
Dacă eu căutam critici, intram pe forumul politiei. Consider ca am fost sanctionat abuziv si ca politia a facut uz de putere. Puteau sa ma opreasca atunci cand aveam 70-80. Drumul respectiv este un drum CU PATRU BENZI, este o restrictie prosteasca, este un drum drept, nu sunt scoli gradinite intersectii periculoase etc. Va rog, n-am nevoie de critici, am kilometri parcursi destui incat sa stiu cand sa merg incet, stiu cand sa evit pericole.
Buna ziua. Ma confrunt cu o problema, aseara mi s-a retinut permisul pe o portiune de drum unde era restrictie de 40 km / ora. Politia a stat in spatele meu o perioada buna de timp (eu nu i-am observat) pana am depasit viteza regulamentara, ca sa poata sa-mi ia permisul. Eu stiu ca legea spune ca permisul se retine la peste 50+ km/ora peste viteza legala, dar nu am auzit in viata mea de permis retinut la 95 km/ora. Este clar un abuz din partea politiei, normal era sa ma opreasca de la inceput, cand eram peste limita legala. In fine. Am scris pe procesul verbal ca "Obiectiile se vor prezenta in instanta", am semnat si am luat procesul. Acum, eu vreau sa stiu daca are rost sa merg in instanta, sau sa ma conformez si sa invat pentru reducerea de o luna in loc de 3. Multumesc