Cum sa va spun, ultima data batranul a dat drumul la gaze in criza care a avut-o de s-au alarmat vecinii. A zis ca e casa lui ca nu e problema vecinilor ce face el. Au fost oprite cumva pe tot imobilul.
Starea lui de sanatate s-a agravat si nu mai poate trai singur.
Eu sunt ruda mai apropiata cu el decat cei care il vor la Azil.
Contract de intretinere - cand il vede notarul cred ca va avea dubii in privinta semnarii actelor. Nu stiu daca in contextul problemelor lui de sanatate ar putea accepta notarul (psihice). Sa arat actele medicale notarului ?
Ma tem de altfel si de lucrurile pe care le va face. E genul care spune "da, da,da" si in spate face altceva, lucruri la care nu te astepti.
De exmplu l-am sunat:
-"Ai fost la medic?"
-"Da am fost!"
-"Urmezi ce ti-a zis medicul ?"
-"Da si ma simt mai bine!"
Cand am ajuns la el acasa am vazut ca nu facuse nimic din toate astea si avusese o alta criza in care si-a distrus locuinta.
Practic nu pot sa il ajut prin discutii. Trebuie sa vad ce face.
Acum nici eu nu vreau sa locuiesc la el acasa. As vrea el sa stea la mine.
Oricum este in datorii pe care le-a facut in momentul crizei si pe carae acum ma roaga sa i le platesc.
Pentru o perioada a trebuit sa renunt cam la tot ca sa ma ocup de el.
In perioade dificile trebuie sa stai cu el mai tot timpul.
Batranul din familie m-a rugat sa nu il las sa ajunga la azil.
[Despre sanatatea lui sa imi permiteti sa nu detaiez.]
Pot reclama la Politie ? Il pot gasi pe cel care a facut acesta "reparatie" ?
Intrebarea este daca imi dau prea multe de tradus si nu pot face fata, pot refuza surplusul de traduceri, ramanand doar cu cantitatea pe care o pot face eu in ziua respectiva ?
Este vorba de un batran din familie.
Cand am ajus la el acasa dupa un timp am observat ce s-a intamplat. Batranul nu mai avea medicamete in casa, lucru din care am tras concuzia ca nu si le-a mai luat de mult timp. In sfarsit sanatatea i se detrioare ajungand aproape 'inconstient'.
A aparut un 'meserias' care l-a speriat pe batran ca este o defectiune grava la baie. Intr-adevar am vazut reparatii pe care le estimez la 300 RON.
Aveam sa aflu ca batranul a fost dus de 'meseris' la un magazin de constructii de cartier unde a platit pe materialele de constructii suma de 10000 RON.
Batranul are un venit foarte mic, dar pentru asta s-a imprumutat la o socieate care ofera credite facil. Nu stiu cu ce a garantat.
Mi-a povestit ca s-a intalnit cu un fost cunoscut pe strada, care i-a recomandat acest 'meseras' pe care nu stie cum il chiama. Nu stiu daca sa am incredere sau nu in acesta relatare, cert este ca imprumtul este facut, m-am informat si vom plati pe multi ani de acum incolo. Si nu e singura cheltuiala. A mai fost si la alte banci.
Vreau sa iau in tutela un baran din famlie.
L-am intretinut si pana acum, dar nu am un venit oficial. Pot motiva ca il voi ajuta doar din venitul lui (care oricum este foarte mic, mai mult simbolic) ?
Eu am vandut in targ produse cumparate de la altii ce le aduc din straintate, dar nu as vrea sa vorbesc oficial despre asta ca sa nu pun in pericol "afacerea".
Am lucrat si la stat o perioda lunga, dar nu mi-a convenit venitul.
Altfel In cazul in care il vor prelua cei care se ocupa de protectia sociala, ii vor vinde casa, deoarece el nu are venit suficient nici pentru cel mai ieftin azil ?
In contract apare:
Art. 1 OBIECTUL CONTRACTULUI
Obiectul contractului il constituie efectuarea de catre PRESTATOR la solicitarea BENEFICIARULUI de traduceri ale documentelor puse la dispozitie de catre BENEFICIAR, in limbile si la tarifele enumerate la articolul 8.
.........
Art 4.
.....
- PRESTATORUL se obliga sa execute serviciile prevazute la art. 1, la comanda BENEFICIARULUI, cu respectarea intocmai a cerintelor acestuia
Asta inseamna ca tu care semnezi contractul ca traducator esti obligat sa accepti orice traducere pe care ti-o da Beneficiarul, sau poti sa refuzi din ceea ce iti cere el ?