avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate maximus1600

Activitate maximus1600

Am spus că doar îi va găti, la asta nu mă bag. În rest fiți sigură că nu o iau de bibelou sau să o pasez mamei. Dacă aveam asta de gând, nu mă luptam atât pentru program de vizită. Pensie alimentară, viața merge înainte, o altă relație și pa. Nu este cazușl, însă. Dar, oricum, vă mulțumesc pentru răspunsuri, fiindcă îmi dau seama ce se poate denatura din ceea ce spun eu în fața instanței. Soția pe asta insistă că eu nu știu să fac mâncare, deci nu-i pot asigura condiția esențială a supraviețuirii, de asta pomenesc mereu de maică-mea, că ea poate găti. Mulțumesc pentru sfaturi. Ieri am fost cu un coleg ca martor care să vadă că nu mă lasă să o văd sau să o iau. A fugit în casă, pretextând că nu l-a văzut, noi am plecat, apoi....surprizăăă - mi-a spus prin SMS că pot veni să o văd, chiar și în casa ei( până atunci avusesem interzis.) Trecând peste reproșurile făcute de ea, ole! după 3 săptămâni aproximativ, mi-am văzut fetița. Este o realizare, un pas înainte, nu?
Dar ...știți....eu sunt bărbat și nu prea mă văd la gătit. Deși o pot scoate și cu asta la capăt, până la urmă. Iar maică-mea a lucrat ca învățătoare, educatoare și profesoară, în specialitatea studiilor, deci nu poate decât să mă ajute. Iar la domiciliul actual al soției, fetița stă mai mult cu mama și cu sora soției ( asta trebuie dovedit, nu?) deci nu ar trebui să mi se impute că o implic și pe mama mea în creșterea fetiței.
instanța mi-a cerut ancheta socială la locuința părinților și atât. La prima înfățișare soția a susținut că eu locuiesc la garsonieră, deci judecătorul a cerut să se facă anchetă la garsonieră.
Eu am o garsonieră în orașul unde lucrez( la 5 km de locuința soției), casa părinților într-o comună la 40 de km de locuința soției și casa proprietate comună la 60 de km. Îmi convine să duc fetița fie la casa părinților, fie la casa proprietate comună - până ce se încheie partajul - în weekenduri și în vacanțe. Mi s-a cerut și am prezentat anchetă socială de la primăria comunei respective. La prima înfățișare, judecătorul mi-a cerut să aduc anchetă socială de la primăria orașului unde am garsoniera. Ar fi culmea să îmi impună să duc fetița acolo, sau să fie utilizată ancheta respectivă ca argument că nu pot asigura un mediu stabil și propice fetiței. Se poate asta?
Credeți-mă, când ești în situația respectivă, cam piere cheful de râs. Suntem profesori, atât eu, cât și (încă)soția mea, dar ea se definește ca femeie de afaceri de succes, iar profesoratul e la categoria „Lucrez la stat.” Boala - achalazia cardiei - se manifestă prin regurgitări ale alimentelor, din esofag, din cauza unui mușchi ce nu funcționează la nivelul inferior al esofagului. Se remediază pe cale chirurgicală, dar există operații reușite la noi în țară doar la pacienți peste patru ani. În prealabil, trebuie să fim atenți la alimentația fetiței, am menționat recomandările doctorului mai sus. Deci e clar, așteptăm și noi operația, dar de ce eu nu pot lua fetița la mine peste noapte, iar sora soției, rude de-ale ei, chiar și cunoștințe din altă localitate - fără nicio relație de rudenie, da... asta mă cam depășește.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Justiția divină, nu? Și oarbă. Deci totul depinde, în cazul acesta de factorul uman. Încep de pe acum să înalț rugi ca judecătorul să fi dormit bine, să se fi jucat în ziua anterioară cu copilul său și să nu fi fost primit în pat de nevastă-sa:))
Ce sanse are fosta sotie sa-mi impuna un program tampit de vizita(sa nu ramana fetita peste noapte la mine pana la varsta de 7 ani, pentru ca are achalazie. Asta, desi in scrisoarea medicala prezentata instantei i se recomanda doar tratament cu nexium si consum de nutren. Ea sustine ca medicul i-a recomandat ca fetita sa creasca intr-un mediu stabil, fara sa prezinte acte care atesta recomandarea respectiva. Asta desi duce fetita periodic la sora ei, si uneori la chefuri. Fetita are trei ani. Va multumesc.
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Nu am inca o hotarare, dar se pare ca sotia urmareste obtinerea unei pensii maxime, dorind sa platesc 25 % din toate veniturile realizate in aceasta perioada, desi ele sunt ocazionale ( ore suplimentare, sporuri ocazionale - pe care le am anul acesta, dar la anul nu le voi mai avea, deplasari etc.)
In calculul pensie de intretinere se iau in considerare orele suplimentare sau gradatia de merit (in invatamant lucrand) ?
Răspuns la discuția divort
avand in vedere ca locuim de 4 ani cu mama sotiei, ca i-a interzis mamei mele sa isi vada nepotica, ca mi-a interzis sa mai raman peste noapte cand merg in vizita la mama, ca mi-a interzis sa vorbesc la telefon cu ea, ca mi-a spus sa merg doar la o luna sa o vad...nu prea vad cum se implica excesiv maica-mea in viata noastra. Din pacate, sotia mea nu poate sustine o discutie ca intre oameni normali, desi este profesoara. Mediul si goana dupa bani au orbit-o complet, devenind aproape paranoica. Iar eu si fetita noastra suferim acum din cauza asta.