avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate ELY63

Activitate ELY63

Va rog sa ma lamuriti ! Am cateva chitante fiecare cu cate 400 lei platite in perioada 1986-1989 pentru fond de rulment. Cat valoreaza azi? Daca vand apartamentul,trebuie sa primesc banii. Cu denominarea stiu cum este dar sumele platite pana in 1989 ?Multumesc !
Toate acestea au fost platite rand pe rand incă cateva sute lei. Eu intreb de onorariul notarului la suma de 913000 lei. Cu cat pot sa creasca notarii pretul față de grula?

raluk0207 a scris:

Probabil au mai fost alte acte încheiate pe lângă certificatul de moștenitor propriu zis.
Act de lichidare a regimului matrimonial, declarații de acceptare/renunțare din partea moștenitorilor, copii legalizate după actele de proprietate și actele de stare civilă, verificările efectuate la Registrele Naționale Notariale, verificarea efectuata la Camera Notarilor Publici (dacă succesiunea s-a mai dezbătut sau nu în alta parte), extrase de Carte Funciara sau certificat de sarcini.

Am platit azi onorariul la notar pentru succesiune aferent unui imobil care a fost evaluat la 913.000 lei. Onorariul a fost 9421 lei si intabularea 1371 lei. M-am uitat pe niste grile notariale si am constatat ca pretul pentru intabulare este la fel cu ce am platit dar onorariul notarului este in jur 5.500 lei si la vanzare in jur de 8.000 lei. Rezulta ca am platit 4.000 lei mai mult.Astept cu mare interes raspunsurile dvs si va multumesc
Daca nu stiti,va rog sa nu va mai contraziceti
Nu mai ziceti ca sunt brute , v-am spus mai sus ca sunt nete. In plus ,nu faceti bine ca adaugati 42% ! Ca sa iei 1500 lei net, brutul este 2.550 lei (acesta este salariul minim pe economie).Atat au portarii salariul brut. Dvs va place sa va contraziceti. Nu inteleg care e alt rol al dvs in subiect ! Nu e vorba de mine ca nu am cu ce sa platesc intretinerea desi imi este greu dar avem si vreo 4 apartamente cu pensionari si simt cheltuiala cu intretinerea. Au fost candva alte vremuri ,cand avea el doar un apartament.apoi 2 sau 3. Mai intrebati si dvs cine plateste pentru o scara cu 25 apartamente 1.000 lei presedintele sau administrator? Vedeti ca sunt firme care ar putea sa faca administratia cu maxim 20 lei/apartament =500 lei pentru toate apartamentele ,pentru care primim factura fara sa mai dam alte taxe. Ca salariat ,noi platim un brut de 1.709 lei administratora (1.000 lei net).Deci mai mult cu 1.200 lei decat ne ia o firma. Stiu foarte bine despre salarii,impozite si taxe deoarece aceasta este profesia mea. Am vrut sa stiu parerea avocatilor despre problema noastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta este problema. Ca pentru 25 apartamente ,salariile sunt foarte mari. Noi am vrut sa luam o firma sa calculeze intretinerea si ne lua anul trecut 15-18 lei/apartament.-maxim 500 lei pentru toate. S-a opus vehement d-ul care vrea neaparat scara cu toate apartamentele pentru hotel.Si presedinta ia foarte multi bani.Eu nu zic sa nu ia nimic dar cred ca 300 lei ar fi suficient (altii nu ia nimic).Omul vrea portari deoarece trebuie sa ii pazeasca apartamentele lui.
Vedeti ca aceste salarii sunt nete. Noi plătim salarii brute . Cititi si dvs ca se plateste CAS 25%,CAS 10%,impozit salarii,CAM si toate acestea la salariu brut (nu net la 1.500).Deci e dublu .Nu as fi vrut sa vorbim contradictoriu ci as fi vrut sa va dati o parere dar iata ca ati invatat ceva si anume ca se platesc contributii si impozite mari la stat ca sa luăm 1500 lei net.Numai bine !

popdan a scris:

Presedinta 1000, administrator 1000, femeie de serviciu 1000, 2portari 3000- total 6ooo lei, impartit la 25 apartamente mie-mi da la calcul 240 lei pe luna. Sub jumatate din cat va da dvs. Pana la 600 este cale lunga. Nu cred ca ar conta daca apartamentele sunt detinute de familii sau de persoane singure.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos ! Presedinta are 78 ani si e aleasa de ei pentru un salariu de 1.000 lei (la 25 apartamente) Nu face decat nimic decat ca pastreaza stampila. Salariul este tot de el fixat. Problema ca el nu e proprietar pe toate apartamentele ci mai sunt si cei 5 baieti ai lui.Are interes sa cumpere toate apartamentele si a hotarat salarii mari. Adica noua ni se pare f mult cate 1.000 lei la presedinta,administratora,femeie de servici si 1.500 lei la portari avand in vedere ca nu lucreaza cate zile lucratoare are o luna.Si repet,sunt doar 25 apartamente pe scara.Era mai simplu daca erau toate 14 apartamente proprietatea lui. Nu stiu daca instanta gandeste ca sunt o familie sau fiecare baiat e cu familia lui.
In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai lui au 14 apartamente.La fiecare sedinta ei au majoritatea si noi (11 voturi) nu avem nici o putere. El a pus portari salariati, femeie de sevici,administratora,presedinta si cenzora cu salarii mari.De fapt vrea sa nu suportam cheltuielile de intretinere ca de exemplu cand nu locuieste nimeni in apartament se plateste 600 lei/luna de vara.Asta insemnand doar salarii. Scara este intr-o zona buna si intentia lui este de a cumpara toate apartamentele pentru a face scara de hotel. Este o lege prin care daca cativa locatari nu au bani sa suporte aceste cheltuieli sa dam asociatia in judecata? Va rog un raspuns !
Un salariat are poprire pe salariu pentru nu stiu ce cheltuieli de judecata. destul de mari la care sunt adunate dobanzi si penalizari.Executarea este de la ANAF.Intrebarea mea: daca plateste acele cheltuieli de judecata beneficiaza de scutirea dobanzilor si penalizarilor? Sau legea este doar pentru obligatiile fiscale(impozite si taxe la bugetul statului si impozite locale )? Multumesc pentru raspunsuri !