avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am platit azi onorariul la notar pentru succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am platit azi onorariul la notar pentru succesiune aferent unui ...

Am platit azi onorariul la notar pentru succesiune aferent unui imobil care a fost evaluat la 913.000 lei. Onorariul a fost 9421 lei si intabularea 1371 lei. M-am uitat pe niste grile notariale si am constatat ca pretul pentru intabulare este la fel cu ce am platit dar onorariul notarului este in jur 5.500 lei si la vanzare in jur de 8.000 lei. Rezulta ca am platit 4.000 lei mai mult.Astept cu mare interes raspunsurile dvs si va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:35, 6 Septembrie 2022
Probabil au mai fost alte acte încheiate pe lângă certificatul de moștenitor propriu zis.
Act de lichidare a regimului matrimonial, declarații de acceptare/renunțare din partea moștenitorilor, copii legalizate după actele de proprietate și actele de stare civilă, verificările efectuate la Registrele Naționale Notariale, verificarea efectuata la Camera Notarilor Publici (dacă succesiunea s-a mai dezbătut sau nu în alta parte), extrase de Carte Funciara sau certificat de sarcini.
Toate acestea au fost platite rand pe rand incă cateva sute lei. Eu intreb de onorariul notarului la suma de 913000 lei. Cu cat pot sa creasca notarii pretul față de grula?

raluk0207 a scris:

Probabil au mai fost alte acte încheiate pe lângă certificatul de moștenitor propriu zis.
Act de lichidare a regimului matrimonial, declarații de acceptare/renunțare din partea moștenitorilor, copii legalizate după actele de proprietate și actele de stare civilă, verificările efectuate la Registrele Naționale Notariale, verificarea efectuata la Camera Notarilor Publici (dacă succesiunea s-a mai dezbătut sau nu în alta parte), extrase de Carte Funciara sau certificat de sarcini.

Cu cât vor. Onorariile din grila sunt minimale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune niina niina buna sera pentru o succesiune in care partile nu se inteleg este obligatoriul sa merg la notar, inainte de a deschide succesiune in instanta? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Calcul taxa succesiune manona_1511 manona_1511 Buna seara, am rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna un pret pentru o succesiune(teren plus casa de locuit) Taxele pe care le am de la doi notari pe ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să știu cât m-ar costa actele la cumpărarea unui apartament, și dacă mai plătesc ceva în plus la stat (tva, impozit etc.) luiza44 luiza44 vreau sa cumpar un ap in jur 60m patrati si as vrea sa stiu cam cat m ar costa actele notariale si daca mai platesc si in plus la stat gen TVA, impozit ....?! (vezi toată discuția)