avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna sera pentru o succesiune in care partile nu se inteleg este obligatoriul sa merg la notar, inainte de a deschide succesiune in instanta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: niina , utilizator 21:09, 29 Ianuarie 2024
Da,este nevoie sa realizați o procedura prealabila prin care notarul va elibereaza o serie de documente rezultate în urma verificării unor registre..
ok dar asta inseamna ca eu deschid succesiunea la notar platesc darile unei succesiuni si fratele nu se prezinta la notar pentru ca noi nu avem o relatie buna si eu pierd acei bani dati la notar.
Plătiți câteva sute de lei pt obținerea unor adeverințe,nu e un capăt de tara.De aceste acte aveți nevoie pt a dezbate succesiunea în instanta.In procesele de dezbatere succesiune/partaj unde taxele de timbru sunt mari ,unde inpartiti probabil bunuri care va pot aduce sume importante e recomandat sa va angajați avocat..
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Dezbaterea succesiunii se face de regula la notar.
Prin excepție, se poate dezbate și la instanță, dacă moștenitorii nu se înțeleg.
Ca sa va adresați instantei, aveți nevoie de o încheiere de la notar.
Aceasta încheiere consemnează ca:
- dacă a fost sau nu deschisa procedura succesorala pe cale notariala
- în caz afirmativ, care a fost solutia: daca s-a finalizat cu eliberarea certificatului de moștenitor, dacă dosarul a fost amânat, suspendat sau repus pe rol
- verificările în Registrele Naționale Notariale (la care instanță nu are acces), respectiv: ce moștenitori și câți si-au manifestat dreptul de opțiune succesorala, dacă defunctul a încheiat vreo convenție matrimoniala, dacă defunctul a lăsat vreun testament sau a încheiat vreo donație și dacă defunctul are creditori.
La notar plătiți onorariul pentru aceasta încheiere și pentru verificări, nu onorariul pentru procedura succesorala.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem să dezbatem moștenirea dar nu știm unde sunt ceilalți moștenitori, nu s-a ținut legătura cu ei. cum procedăm? babi2437 babi2437 Buna ziua. Socra mea are un teren agricol unde sunt 4 mostenitorii. Vrem sa dezbatem mostenirea dar nu stim unde sunt ceilaltii mostenitorii. Nu sa tinut ... (vezi toată discuția)
Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenitor unic lianeamtu lianeamtu Buna ziua, sunt unic mostenitor (singurl copil) al parintilor mei, tata decedat acum 20 ani , mama acum o luna. Va rog sa aveti amabilitatea a-mi spune daca ... (vezi toată discuția)