avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul taxa succesiune

Buna seara,
am rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna un pret pentru o succesiune(teren plus casa de locuit)

Taxele pe care le am de la doi notari pe care i-am consultat difera mult prea mult (mai mult decat dublu un pret fata de celalalt) asa ca as dori o grila de evaluare imobiliara.
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2015
manona_1511, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:10, 5 Februarie 2015
1. Notarii au o competenta teritorială in dezbaterea succesiunilor. Adica, pentru a dezbate o succesiune trebuie sa mergeți la notarul de pe raza Judecătoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
2. Onorariile notarilor sunt minimale, deci nu sunt tarife fixe.
3. Unii notari sunt plătitori de TVA alții nu sunt.
4. Pentru a se face un calcul se apelează la o grila de expertiza imobiliara care este pt uzul notarilor .
5. Mergeți la notarul competent pt a dezbate succesiunea cereti sa vedeți grila de expertiza notariala imobiliara si discutați cu el despre onorariu.
6. In forum nu se stabilesc si se calculează onorarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote mostenire si procedura succesorala Diana Neculae Diana Neculae Buna Ziua as dori sa stiu dupa 6 ani de deces la ce pret se duce o sucesiune, si cum se inparte mostenirea . La o mama si un singur copil , dar copilul este ... (vezi toată discuția)
Mostenire marin2013 marin2013 Buna ziua .Mama mea a decedat .Succesiunea,dupa parintii ei nu a fost facuta .Bunicu i-a lasat 1ha de pamant [ intravilan-extravilan] Decesu bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune - taxe de platit alany alany Am un hectar de pamant arabil mostenire de la mama,in zona Brailei.Mama este decedata de 8 ani,nu am facut succesiune,tata a murit de curand,nu am frati,nu ... (vezi toată discuția)