avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua .Mama mea a decedat .Succesiunea,dupa parintii ei nu a fost facuta .Bunicu i-a lasat 1ha de pamant [ intravilan-extravilan] Decesu bunicului a fost in 1986.Cat ar costa succesiunea dupa mama .Are 7 luni de la deces.Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
marin2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:22, 7 Iulie 2013
Mergeti cu actele de proprietate la un notar pentru a va calcula atat taxele notariale cat si celelalte taxe ce presupun dezbaterea unei mosteniri. Majoritatea notarilor nu percep onorariu pentru acest fapt.
1. Nu se poate spune cat costa succesiunea ca nu suntem la piata sa cumparam o legatura de patrunjel.
2. Daca doriti si acel teren de la bunici , trebuie sa dezbateti si succesiunile bunicilor, daca au trecut Mai bine de doi ani de la decesele bunicilor platiti pe langa onorariul notarului si impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
3. Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde mama dvs a avut ultimul domiciliu si dezbateti succesiunile, ele sunt succesive, adica se vor rezolva printr un singur certificat de mostenitor. Notarul va va si calcula onorariul si impozitul pt succesiunea bunicilor, pentru ca exista niste grile de expertiza imobiliara pt uzul notarilor structurate pe judete, pe comune, sate, pe categorie de folosinta a terenului, case etc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 2 intrebari.... Elisa40 Elisa40 Buna seara am si eu niste intrebari: 1.Pana la a cata generatie de rudenie se imparte o mostenire 2.Cat costa succesiunea pt un teren intravilan de 1500 mp ... (vezi toată discuția)
Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare teren adinaelena adinaelena Buna seara Am si eu o intrebare :cam cat ar costa actele pentru cumpararea a 15.000 mp de teren extravilan(camp) si 900 mp de teren intravilan cu ... (vezi toată discuția)