avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am 2 intrebari....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am 2 intrebari....

Buna seara am si eu niste intrebari:
1.Pana la a cata generatie de rudenie se imparte o mostenire
2.Cat costa succesiunea pt un teren intravilan de 1500 mp la sat?
Astept si eu un raspuns.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:04, 20 Septembrie 2009
1. Ca sa nu dau copy-paste va trimit la linkul urmator :
[ link extern ]
In genere raspunsul este : la infinit!
2. Numai un notar public va poate raspunde la aceasta intrebare deoarece este important cum figureaza terenul respectiv in grila notariala(teren agricol, intravilan , extravilan , etc) precum si localizarea exacta a terenului!B-)
Da, raspunsul domnului Mihai este corect.=D>
Daca aveti si alte intrebari mai concrete le puteti adresa.
As dori sa stiu cam cat costa succesiunea la teren...am precizat ca este intravilan la sat si este de 1500 mp.
Stimata doamna , exista o grila notariala in care valoarea terenului difera in functie de localizarea sa ! Una este sa fie la Ploiesti si alta in Popesti!Dupa cum si onorariul notarului difera de la caz la caz ....un notar care va cunoaste va poate face reducere la onorariu! Numai un notar va poate raspunde corect la aceasta intrebare!B-)
Mergeti la notar cu actele de proprietate si intrebati cat costa succesiunea. O astfel de consultatie nu costa nimic. Puteti chiar sa consultati mai multi notari , deoarece onorariile difera, cateodata destul de mult. Si impartiti costul succesiunii cu celelalte rude, proportional cu cota ce revine fiecaruia.

Alte discuții în legătură

Mostenire marin2013 marin2013 Buna ziua .Mama mea a decedat .Succesiunea,dupa parintii ei nu a fost facuta .Bunicu i-a lasat 1ha de pamant [ intravilan-extravilan] Decesu bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vă rog frumos să-mi spuneți cam cât ar fi taxa ... lucyfer lucyfer Bună seara! Vă rog frumos să-mi spuneți cam cât ar fi taxa notarială pentru un act de donație a unui teren de 300 mp,intravilan,cat.A,curți și ... (vezi toată discuția)
Taxa notariala minima succesiune teren arabil 1500 mp in otopeni CST1976 CST1976 Buna ziua, as dori sa va intreb care este taxa notariala minima pentru succesiune pentru un teren de 1500 mp in orasul Topeni care figureza ca teren arabil? ... (vezi toată discuția)