avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - taxe de platit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - taxe de platit

Am un hectar de pamant arabil mostenire de la mama,in zona Brailei.Mama este decedata de 8 ani,nu am facut succesiune,tata a murit de curand,nu am frati,nu sunt alti mostenitori pentru acest pamant. Intrebarea este:ce taxe se percep pentru succesiunea la acest pamant? Multumesc

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului forumului. Multumesc)
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:50, 27 Aprilie 2013
depinde de tariful notarului si valoarea terenului. nu exista o valoare fixa. poate varia intre 100 si 300 de lei aproximativ.
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu mai scrieti cu majuscule, se poate interpreta ca un comportament agresiv in discutie.
Multumesc pentru intelegere.

Revenind acum la intrebarea dvs, trebuie dezbatuta succesiunea. Valoarea terenului se afla intr o expertiza imobiliara pentru uzul notarilor. In plus veti plati si impozit de 1% calculat la acea valoare din expertiza pentru ca au trecut mai bune de doi ani de la deces. Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctii au avut ultimul domiciliu si cereti sa vi se faca calculul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ma costa certificatul de mostenitor de la o proprietate lasata prin donatie. amaliatutu amaliatutu Mama mea a decedat acum 7 ani ,mi-a lasat o donatie prin notariat .din prima casatorie are un copil la care prin divort a renuntat la copil si drepturile lui ... (vezi toată discuția)
Acte notar steri steri :O:Oas vrea sa fac dezbatere de mostenire pe 2 ha extravilan in jud tulcea,aveti idee cat costa actele la notar? (vezi toată discuția)
Succesiune bruneta87 bruneta87 buna ziua!am si eu mai multe intrebari la care sper sa imi puteti raspunde.vreau sa deschid succesiunea,tatal meu este mort de 15 ani,suntem 5 ... (vezi toată discuția)