avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua!am si eu mai multe intrebari la care sper sa imi puteti raspunde.vreau sa deschid succesiunea,tatal meu este mort de 15 ani,suntem 5 mostenitori(inclusiv mama mea),unul dintre frati nu vrea sa incepem dezbaterea,dar am inteles k se poate rezolva pe cale judecatoreasca.intrebarea mea este cat o sa m costa tinand cont ca masa succesoriala cuprinde o casa batraneasca de 3 camere,intr-o zona rurala,in jud calarasi si un 1ha de pamant arabil?as vrea sa imi spuneti cat costa pe cale judecatoreasca si pe cale notariala.multumesc frumos si o zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 24 Februarie 2011
in instanta va trebuie sa achitati o taxa de timbru in valoare de 3% din valoarea totala a casei si terenului. valoarea o estimati dvs.
Costurile sunt unele fixe, adica taxa de timbru, care este de maxim 5% din valoare, expertiza de aprx.1000 lei si onorariu avocat, care este varabil, la notar puteti face doar cu acordul tuturor, altfel nu se poate, iar tariful este in functie de valoarea de pe grila, dar trebuie sa intrebati un notar din Orasul dvoastra.
Valoarea imobilelor le evaluati provizoriu la inceput, dar ulterior tb sa se faca expertiza, ptr stabilire valoarea de circulatie.
multumesc pt raspunsuri,
:offtopic: Interventie moderator
@ Sorina Tusa

Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 24 de ore cat puteti edita mesajul).

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon danieladnll danieladnll am o intrebare sunt plecata in italia de 4 luni cu acordul concubinului meu am trimis bani in tara putini dar am trimis deoarece am un fiu de 9 luni ca acum ... (vezi toată discuția)
Legea 10 maricaghinea maricaghinea Rezolvarea dosarelor pentru Legea 10,se pare ca,se incadreaza perfect in \"boala lunga,moarte sigura\"! Imi puteti spune,va rog,daca deschiderea unei actiuni ... (vezi toată discuția)
Concedierea nelegala,castigata in instanta si repunerea in functie ciprian_valentin ciprian_valentin de la un salariu de 1300 de ron + 189 bonuri de masa..la 589 + bonurile de masa,datorita ca am suparat angajatorul si este cu ochii pe mine,ce pot face sa iau ... (vezi toată discuția)