avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate Antoba

Activitate Antoba

Va multumesc pentru raspuns. Ca sa pot sa vand cota ar trebui sa facem partajul intai...eu detin 1/6...cred ca pentru partaj trebuie sa se mearga pe calea tribunalului. Voiam o cale mai simpla.
Buna ziua,

In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pentru o casa cu teren in Craiova, mostenitori fiind actuala sotie, cei doi copii din a doua casatorie si eu, fiica din prima casatorie. Tatal meu traia in SUA impreuna cu familia actuala. Succesiunea s-a facut dupa legea statului american si avem certificatul de mostenire. Eu as vrea sa vand proprietatea dar ei nu sunt de acord deoarece oferta pe care o avem o considera ca fiind un pret foarte mic si vor sa mai astepte ca piata imobiliara sa se redreseze. Eu in schimb sunt de acord cu aceasta oferta si le-am propus sa se faca compensarea si sa-mi dea suma de bani ce imi revine conform cotei de mostenire la pretul oferit de cumparatorul interesat. Ei sunt de acord cu aceasta solutie. Cum trebuie sa procedez? E suficienta o declaratie ca am primit suma de bani si cedez unuia dintre ei cota ce-mi revine din mostenire? Sau unul dintre ei trebuie sa faca o imputernicire (e deja facuta o imputernicire unei persoane in vederea vanzarii) pentru compensare unei persoane, avand in vedere ca ei sunt in SUA.
Va multumesc.
va multumesc...da casa e in tara.
Sunt in urmatoarea situatie: de curand am finalizat formalitatile de mostenire pentru o casa si terenul aferent apartinand tatalui decedat acum 2 ani. Mostenitori suntem: fosta sotie ce detine 3/6 din proprietate, si cei trei copii (inclusiv eu) cu cate 1/6 din proprietate. Mentionez ca mostenirea a fost facuta in conformitate cu legea statului american unde tatal meu avea domiciliul si ceilalti mostenitori sunt cetateni americani. Eu as vrea sa vand pentru ca este o casa veche si in conditii deplorabile la ora actuala, dar ceilalti mostenitori considera ca pretul pe care l-am obtine (avem deja o oferta) este prea mic. Cum pot sa procedez? Pot sa vand partea mea celui care a facut oferta? Stiu ca se poate face sulta dar ceilalti mostenitori nu doresc acest lucru. Am dreptul sa le impun sulta prin tribunal? Va multumesc.
Multumesc.

Am intrebat pentru ca nu totdeauna ceea ce e firesc e si legal recunoscut.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca cheltuielile de succesiune (notariat, taxe, etc.) se distribuie in proportional cu cotele succesorale stabilite prin partajul succesoral.

Va multumesc.
Va multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asadar, s-ar putea teoretic face in Romania pe cale judiciara. Eu speram sa se poata face la nivel notarial cu respectarea prevederilor di legislatia statului american, in principal privind regulile de partaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legatura cu aceasta problema as dori sa va mai intreb un lucru care in opinia mea nu este posibil dar numai un expert poate sti.

In cazul de fata in care obiectul succesiunii este un imobil si terenul aferent, aflate pe teritoriul Romaniei, tinand cont ca legea aplicabila succesiunii este cea a unui stat american in conformitate cu art.2633 din Codul Civil, este posibil ca succesiunea sa fie facuta direct in statul american sau trebuie neaparat sa fie dezbatuta in Romania?

Va multumesc.

Va multumesc mult de ajutor.

Am utilizat sintagma 'ar spune' deoarece nu am vorbit personal cu dansul, ci a vorbit persoana imputernicita de mine sa se ocupe de succesiune.