avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Activitate htota

Activitate htota

Daca din cei 44 ani lucrati am si acivitate in grupa 1 de munca pentru care am primit 4 ani reducere , se reduce varsta standard de pensionare de la 65 la 61 de ani? La 62 de ani cati am acum, am dreptul la pensie la limita de varsta, in loc de pensie anticipata?
Multumesc pentru opinii.

htota a scris:

Sunt functionar public la primarie. Am 62 de ani (barbat) , am 44 ani lucrati, am depus dosarul de pensionare, si am si primit decizia fara penalizare. Ma puteti lamuri daca pot continua activitatea , ca pensionar, la primarie , sau trebuie sa aleg intre s fi angajat sau pensionar?

In cei 44 ani lucrati am lucrat si in grups 1 de munca pentru care am primit 4 ani reducere. In acest caz se reduce vasta standard de pensionare de la 65 ani la 61 de ani , deci la 62 de ani cati am acum am dreptul la pensie la limita de vasta, si nu pensie anticipata?
htota a scris:

Sunt functionar public la primarie. Am 62 de ani (barbat) , am 44 ani lucrati, am depus dosarul de pensionare, si am si primit decizia fara penalizare. Ma puteti lamuri daca pot continua activitatea , ca pensionar, la primarie , sau trebuie sa aleg intre s fi angajat sau pensionar?

Va rog sa-mi spuneti: daca o mama este in concediu de cresterea copilului pina la 2 ani, iar intre timp naste al doilea copil, are dreptul la indemnizatie pentru ambii copii , pina la implinirea virstei de 2 ani a primului copil?
Vă rog să-mi spuneți dacă este adevărat că un impozit sau taxă locală nouă trebuie anunțată cu cel puțin 6 luni înainte?Deci dacă este legal ca pentru o taxă stabilită în decembrie 2012 (de care nu am avut cunoștință, în februarie când am depus declarația de impunere pentru firmă, nu mi s-a specificat acest lucru), acum să mă anunțe să plătesc nu numai pe 2013 ci și pe 2012, și încă cu penalități de întârziere.
Ce pot să fac? că nu mi se pare corect.